Dames 1

Hofnar-Bovo dames 1 wint van Varsseveld

Na het verliezen van de bekerwedstrijd afgelopen woensdag was de Hofnar-Bovo dames 1 er op gebrand om vandaag toch weer wat beter spel te laten zien. Misschien wel dankzij wat griep en vermoeidheidsverschijnselen begonnen de dames van Bovo niet goed aan de wedstrijd en keken zij gelijk tegen een achterstand aan. Daar bleven zij de hele set tegenaan kijken. Deze eerste set werd dan ook verloren met 17 – 25.

Ook de tweede set liep nog niet alles zoals De Hofnar-Bovo wilde, maar ze kwamen al meer in eigen spel. Vooral op de middenpositie kwam M. Prigge er al een aantal keer goed door. Aan het einde van de set werd het erg spannend, maar trokken de dames van de Hofnar-Bovo aan het langste eind met 26 – 24 winst. De dames van Heva VCV waren ‘geknakt’ en Bovo kreeg vleugels. Alles ging goed, sterke services wisselden af met mooie aanvallen. De derde set werd dan ook snel binnen gehaald met 25 – 14.

De vierde set liet hetzelfde beeld zien als de derde. Vrij snel kwam Bovo op een comfortabele voorsprong van elf punten. Op 21 – 9 gaf de coach van de Hofnar-Bovo aan dat zij flink hun best moesten doen om dit nog te laten lopen.  Wellicht had dit afgeklopt moeten worden, want dat lukte helaas toch bijna. Door sterke services en teveel eigen fouten kwam Heva VCV knap terug tot 23 – 23. Gelukkig vonden de dames toch nog de vleugels terug. Na twee mooie aanvallen van L. Douma was ook deze set voor de Aaltense dames en bleven vier mooie en welverdiende punten in Aalten.

Volgende week treedt de Hofnar-Bovo dames 1 om 14.45 aan tegen Volga in sporthal de Pol in Gaanderen.