Dames 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo Dames 1 verliest concurrentenstrijd

Op een winterse, koude 16 december speelde het eerst damesteam van Bovo in eigen huis tegen het Nijmeegse Pegasus. Het was een ontmoeting tussen bekenden en bovendien concurrenten in de ranglijst (positie 9 en 10). Het werd een werkelijke titanenstrijd met spannende sets, hete duels, felheid en lange rally’s.

De eerste set leek de spanning aanwezig aan beide kanten van het net. Bovo begon onnauwkeurig, passte wat slordig en Pegasus had een goede servicedruk. Toch waren er de aanvalsters bij Bovo die de punten binnen wisten te slepen. Onder andere Silke Bruil, speelster van jeugd oranje en komende week in Portugal voor een internationaal toernooi, liet zien wat ze in huis had en bereikte daarmee een hoog scoringspercentage. Met een laatste kill – block, gezet door de lange diagonaal speelster Lotte Douma, bereikte Bovo winst in de eerste set (25-23).

Het grootste probleem bij Bovo in de tweede set was de hoge foutenlast in de service. De set had lange rally’s die vaker gewonnen werden door Bovo dan door Pegasus, maar Bovo haalde vervolgens aan service dus te weinig punten. Pegasus kwam ondertussen vooral verdedigend goed op dreef en zo vielen er simpel gezegd meer ballen aan de kant van Bovo op de grond dan bij Pegasus: 20-25.

De derde set werd er door beide teams hard gewerkt. Pegasus stond de gehele set een paar punten voor, maar Bovo liet niet zomaar van zich winnen. Felheid was alom aanwezig, resulterend in mooie reddingen en prachtige punten; met gejuich bij scores en frustratie bij fouten. Tel daar wat verhitting richting de arbitrage bij op en je bereikt een spannend slot van de set, waar Bovo helaas wat slordige foutjes maakte: 23-25 verlies.

De vierde set hervatte dit spel zich, alleen dit keer wist Bovo net op het juiste moment mooie punten te scoren. Het lukte Pegasus niet een match point te benutten en zo nam spelverdeelster Nora van der Bend bij een stand van 28-27 het heft zelf in handen en scoorde het winnende punt met een gewaagde doortikbal.

De spanning was ondertussen hoog op gelopen; toeschouwers zaten reeds 2 uur op de tribune en een 5e set zou nog volgen, waarin Pegasus uiteindelijk meer steady bleek en Bovo meer fouten maakte (9-15). Achteraf noemde men het een mooie wedstrijd om te zien, al was winst natuurlijk een stuk bevredigender geweest.

De tweede helft gaat midden januari van start in Apeldoorn tegen hekkensluiter Alterno. Dit zal helaas zonder midspeelster Lynn Huinink zijn, die een mooie reis op de planning heeft staan. Bovo wenst u allen een fijne Kerst en een heel gelukkig 2018. Tot dan!