Heren 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo H1 als koploper de winterstop in

Met nog een wedstrijd te spelen op dinsdag 19 december is het voor de mannen van De Hofnar – Bovo al zeker dat ze tijdens het winterreces de koppositie in de Derde Divisie A kunnen genieten. Na de 4-0 overwinning op WVC Volley uit Wierden staan de Aaltense mannen zes punten los van nummer twee Favorita uit Dinxperlo. Met de wedstrijd tegen hekkensluiter Vrivo op 19 december kan de voorsprong vergroot worden tot maximaal elf punten.

Op de laatste traditionele thuiszaterdag van 2017 voor De Hofnar – Bovo kwamen de heren van WVC Volley uit Wierden op bezoek in de Aaltense Stationshal voor de ontmoeting tussen de nummer 1 en 6 uit de Derde Divisie A. Door de maximale overwinning van achtervolger Favorita was het voor het Aaltense equipe onder leiding van trainersduo Walter Slotboom en Pascal Vet zaak om de regie in handen te houden tijdens de wedstrijd tegen de op papier zwakkere tegenstander.

In de eerste set leek het de Aaltense mannen echter niet te lukken om de bezoekers te overklassen. Nadat het lange tijd gelijk op ging wisten de Aaltenaren aan het einde van deze set toch een klein verschil te maken en met 27-25 kwam zo de 1-0 voorsprong op het scorebord.

In set twee schakelde De Hofnar – Bovo een tandje bij en kon het al snel een voorsprong nemen op de Wierdense bezoekers. Met weinig problemen werd deze set solide tot een eind gebracht en met 25-17 werd de voorsprong verdubbeld. De derde set leek in veel opzichten op de tweede, waarbij De Hofnar – Bovo met gevarieerd spel de defensie van WVC meermaals op het verkeerde been zette.

Zo werd het met 25-19 3-0 voor de Aaltenaren en werd de tiende overwinning uit tien wedstrijden veiliggesteld. In de vierde en laatste set leken de Wierdenaren nog te hopen op een punt, maar door de Aaltense gedrevenheid ging deze set ook naar De Hofnar – Bovo (25-19) en stond na bijna twee uur spelen een 4-0 eindstand op het scorebord.

Na tien wedstrijden staat De Hofnar – Bovo ongeslagen aan kop in de Derde Divisie A met 46 punten. Van deze tien wedstrijden wonnen de Aaltenaren er acht met 4-0 en werd er in eigen huis nog geen set verloren. Aanstaande dinsdag 19 december speelt De Hofnar – Bovo de inhaalwedstrijd tegen rode lantaarndrager Vrivo uit Vriezenveen. Aanvang 21.00 uur in de Stationshal in Aalten.

Begonnen: Huisman, Jansen, Swijtink, N. van der Bend,Waenink, Korten, Kleine Schaars. Kwamen in: ter Haar, Zeilstra, B. van der Bend.