Dames 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo Dames 1 – WVC Volley

Wanneer je voor de wedstrijd hofnar-Bovo ds1 zou vertellen dat ze 1 punt binnen wisten te halen, dan zouden ze hier zeer content mee geweest zijn. Nu na de wedstrijd voelt 1 punt toch wel als dubbel verliezen.

Er werd thuis in de welbekende roze hal gespeeld tegen de koploper. Een duidelijke koploper met nu 7 punten voorsprong, en 1 wedstrijd minder gespeeld, op nummer 2. Vorige week was het team uit Aalten nog wat onwennig na een vakantieperiode. Maar afgelopen week is er weer goed getraind en staan alle neuzen de juiste kant op. Klaar voor de wedstrijd tegen WVC Volley. Een ploeg waar ze in de beker fantastisch tegen speelden en in de uitwedstrijd knalde WVC Volley over De Hofnar-Bovo heen. Een mooie thuiswedstrijd dus! De opdracht vooraf voor de dames van De Hofnar-Bovo luidde; knokken voor elk punt en net als donderdag op trainen, zorgen dat alle ballen van de vloer worden geveegd. En de opdracht is prima uitgevoerd!

Er werd gestart met Emma, Janne, Madelon, Silke, Leonie, Marcella en Anniek. Door een goede passing en druk met de service konden de dames prima mee met het spel van WVC Volley. Er werd geknokt voor elk punt en, zoals eerder gezegd, veel ballen van de grond geveegd. Door de dubbele wissel in te zetten kon De Hofnar-Bovo telkens een goede blokkering en aanvalslijn neerzetten. Maar uiteindelijk ging de eerste set naar de uitploeg. Zo leek de tweede set erg op de eerste. Het was een mooie wedstrijd en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Ook deze set wist WVC te winnen.

Nieuwe set, nieuwe kansen. Een aantal veranderingen in het team, welke hopelijk het spel van WVC iets kon breken. Deze set liep De Hofnar-Bovo eerst achter de feiten aan. Continu keken ze tegen een achterstand van zo’n drie punten aan. En tegen een goed spelende ploeg als de dames uit Wierden is het erg lastig om dan bij te blijven. Met een goede serviceserie en veel vechtlust in en naast het veld is dit toch gelukt! De dames van De Hofnar-Bovo wisten deze set met 26-24 te winnen. En zo gingen ze vol goede moed ook de vierde set tegemoet. Echter werd er hierin goed gespeeld, maar leek WVC Volley in een flow te komen waar geen eind aan kwam. Tja, het eind kwam met het einde van de set en tevens wedstrijd. De laatste set werd met 10-25 verloren, waarin de cijfers tekort doen aan het spel van De Hofnar-Bovo.

En als De Hofnar Bovo ds1 dan zo dicht bij het spel van de koploper komt, voelt 1 punt thuis houden toch wel als dubbel verliezen. Echter kunnen ze wel voort met het spel dat ze deze zaterdag hebben laten zien, want dat was goed.