Nieuws Heren 1

DE HOFNAR-BOVO HEREN DOOR HET OOG VAN DE NAALD

Afgelopen zaterdag speelden de heren van De Hofnar-Bovo de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar tegen VVH 2 uit Harderwijk. Na de bekerwedstrijd tegen Hellas in Nunspeet op 11 januari jl. (3-1 winst) ging het voor het Aaltense equipe onder leiding van Slotboom en Vet weer om de knikkers en werd gepoogd de goede eerste competitiehelft een goed vervolg te geven. Hoewel De Hofnar-Bovo eenvoudig uitliep naar een 2-0 voorsprong werd het uiteindelijk onnodig spannend en deed het de bezoekers twee punten cadeau.

De wedstrijd verliep de eerste twee sets naar verwachting. De Hofnar-Bovo deed wat het moest doen en zette de bezoekers flink onder druk. Defensief had VVH vaak geen antwoord op de aanvallers van de thuisploeg. Met respectievelijk 25-19 en 25-12 kwam De Hofnar-Bovo op een 2-0 voorsprong.

Na deze ogenschijnlijk eenvoudig gewonnen sets was het voor de Hofnar-Bovo zaak om de wedstrijd in het slot te gooien en de nummer voorlaatst van de ranglijst snel huiswaarts te sturen. Door een hoge foutenlast en weinig overtuigend volleybal aan Aaltense kant kreeg VVH de kans om terug in de wedstrijd te komen. Met 23-25 en 22-25 kwamen de bezoekers uit Harderwijk knap terug tot 2-2 waardoor een beslissende vijfde set gespeeld werd. Ook in deze set kon De Hofnar-Bovo niet overtuigen en leek het er lang op dat de koploper van de Derde Divisie A zijn eerste nederlaag van het seizoen zou gaan incasseren. Met het nodige geluk wist De Hofnar-Bovo deze laatste set toch naar zich toe trekken en met 15-13 werd zo een 3-2 overwinning genoteerd.

Aanstaande zaterdag 27 januari staat de wedstrijd tegen nummer twee Favorita op het programma. Aanvang 18.00 uur in de Eurohal te Dinxperlo.

Begonnen: Huisman, N. van der Bend, Swijtink, Waenink, Jansen, Korten, ter Haar.

Kwamen in: Kleine Schaars, B. van der Bend, Zeilstra.