Heren 1 Nieuws

DE HOFNAR – BOVO MORST PUNT IN VOORTHUIZEN

De Aaltense selectie onder leiding van Klein Gunnewiek en Vet reisden afgelopen zaterdag 18 maart af naar Voorthuizen om daar de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter SDS H1 te spelen. Na de nederlaag van een week eerder waren de Aaltenaren er op gebrand zich in Voorthuizen te herpakken. In de eerste set leek het voor De Hofnar – Bovo een eenvoudige middag te worden, want al snel werd een ruime voorsprong genomen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Met een periode van minder focus en veel onnodige eigen fouten bracht De Hofnar – Bovo zichzelf in de problemen en wist SDS tegen de verhouding in de eerste set met 25-23 binnen te slepen.

Om een nieuwe blamage te voorkomen werd iedereen voor het begin van de tweede set op scherp gezet. Door zelf het initiatief te nemen en het spel zuiver te houden liep De Hofnar – Bovo al snel weer uit naar een ruime voorsprong. Door niet in het trage spel van SDS mee te gaan bleef de voorsprong behouden en won De Hofnar – Bovo deze set duidelijk met 19-25. Ook in set drie namen de Aaltense mannen het voortouw en hoewel het spel niet sprankelend was had de thuisploeg wederom weinig in te brengen. Zonder al te veel moeite werd met 15-25 een 1-2 voorsprong genomen. Met het winnen van de vierde set kon de klus geklaard worden. Hoewel het spel ook in de vierde set nogal tam was, kon SDS daar weinig tegenover zetten. Met 16-25 pakte De Hofnar – Bovo de 1-3 overwinning en nam zo vier punten mee naar huis. Echter heerste vooral het gevoel dat er een punt was gemorst, dus zullen de Aaltenaren extra gemotiveerd zijn voor de volle winst in de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag tegen Pegasus uit Nijmegen.

Begonnen: Huisman, Kleine Schaars, te Winkel, N. Swijtink, van der Bend, Korten, ter Haar.

Kwamen in: J. Swijtink, Zeilstra, Lammers.