Heren 1 Nieuws

De Hofnar – Bovo wint eenvoudig van Pegasus Nijmegen

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van De Hofnar – Bovo tegen het tweede team van Pegasus uit Nijmegen. Met het oog op de wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst (respectievelijk VoCASA H3 en Woudenberg H1), was deze wedstrijd de opmaat naar de ontmoetingen die bepalend zullen zijn voor de uiteindelijke top 3 van de Derde Divisie B. Met Huisman, Kleine Schaars, Korten, van der Bend, van Lith, J. Swijtink en ter Haar in de basis kwam het team onder leiding van Slotboom geen moment echt in de problemen en ging er slechts één punt naar de Nijmegenaren.

In de eerste set bleek al snel dat de Aaltenaren het betere spel in huis hadden. De Nijmeegse blokkering werd al vroeg in de wedstrijd meerdere malen op het verkeerde been gezet door mooie combinaties aan Aaltense zijde. Van Lith als gelegenheidsdiagonaal scoorde aan de lopende band waarmee een voorsprong werd gerealiseerd die door Pegasus niet meer te achterhalen was. De eerste set ging zo met 25-19 naar de thuisploeg. Set twee was in principe een kopie van set één, waar Pegasus al gauw achter de feiten aanliep en De Hofnar – Bovo met een comfortabele voorsprong vrij kon gaan spelen. De juiste afstemming tussen spelverdeler Huisman en de aanvallers bleek gevonden want met 25-17 bleef ook de tweede set in de Aaltense Stationshal. In navolging van de eerste twee sets begon De Hofnar – Bovo ook in set drie met het attractieve spel dat het zo graag laat zien. Met een goedgevulde tribune in de rug en een opperbeste sfeer langs de kant leek de overwinning een kwestie van tijd. Halverwege deze set kwam N. Swijtink voor Van Lith en even later Te Winkel voor Korten. Met deze twee frisse krachten binnen de lijnen werd de set eenvoudig uitgespeeld en met 25-18 stond zo een 3-0 voorsprong op het scorebord

De vierde set begonnen de Aaltenaren in de opstelling zoals de derde set was geëindigd. Hoewel de overwinning al een feit was, kon winst van deze laatste set voor een bonuspunt zorgen. Echter namen de bezoekers het initiatief en keek De Hofnar – Bovo al vroeg in deze set tegen een achterstand aan. Met veel onnodige fouten en een taaie tegenstander aan de andere kant van het net bleek de achterstand niet meer te herstellen en zo namen de Nijmegenaren met 22-25 in deze laatste set toch een punt mee naar huis

Met nog drie wedstrijden op het programma is er in de bovenste regionen van de Derde Divisie B nog van alles mogelijk. Aanstaande donderdag 30 maart om 21:30 uur speelt De Hofnar – Bovo tegen nummer twee VoCASA in Nijmegen. Een week later, op zaterdag 8 april gaan de Aaltense mannen op bezoek bij koploper Woudenberg. Op 22 april staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gepland. De Hofnar – Bovo speelt dan thuis tegen hekkensluiter SDS uit Voorthuizen dat dan waarschijnlijk al gedegradeerd is.

Wedstrijd 25-3