Heren 1 Nieuws

‘snits mei de rêch tsjin de roze muorre’

De Hofnar-Bovo heren 1 is met een verrassende 4-0 de 1e divisie gestart tegen VC Sneek heren 1.

In de eerste set kon de Hofnar-Bovo door uitstekende serves gelijk een gat slaan. Sneek wist zich daarna echter te herpakken. Tot de bigpoints bleef de stand in evenwicht. Hierna wist de Hofnar-Bovo de set binnen te halen door variabele spelverdeling en combinatie spel. De set werd gewonnen met 25-19.

De 2e set deed de Hofnar-Bovo er nog een schepje bovenop door de servedruk andermaal op te voeren.  VC Sneek probeerde tevergeefs de defensie van de thuisclub te ontwrichten. Mede door een goede blokkering kon de Hofnar-Bovo deze set dan ook makkelijk te winnen met 25-17.

De 3e set leek aanvankelijk ook een eenvoudige prooi te worden voor de heren. Echter bij de bigpoints leek de concentratie wat weg te zakken, waardoor er onnodige fouten gemaakt werden. VC Sneek kwam zelfs op setpoint (21-24) door een goed wisselbeleid van coach Slotboom wist de Hofnar-Bovo zich te herpakken en kon de 3e set alsnog met 28-26 met winst worden afgesloten.

In de 4e set wisselde Slotboom een aantal van zijn basis spelers. Ze lieten de kans niet onbenut en de set werd dan ook binnengesleept met 25-21 winst.

‘snits ferliet Aalten dan ek mei mei lege hannen’

Basis: N van der bend, Jansen, ooijman, makkink, korten, JD Swijtink, ter Haar.

Kwamen in: B van der bend, kleine schaars, zeilstra, N Swijtink, van der Werff.