Dames 1

Dames 1 wint eerste competitiewedstrijd met indrukwekkende cijfers

Nadat de dames van de Hofnar-Bovo de bekerwedstrijd op dinsdag 17 september met 3-0 hadden gewonnen van Pajodos dames 1, begonnen zij met goede moed aan hun eerste competitiewedstrijd op zaterdag 28 september in de Stationshal te Aalten. Om 18.00 uur stapten de dames van Bovo en Twente ’05 het veld op, beiden nog totaal geen idee wat ze van elkaar konden verwachten, zo in het begin van het seizoen. Bovo trof Twente ’05 reeds vorig seizoen in de derde divisie, maar naar verluidt zou er een compleet ander team naar Aalten komen. Verwachtingen over de tegenstander werden door Bovo overboord gegooid en het spelen van een sterk spel aan eigen kant was voor deze wedstrijd het voornaamste doel.

De eerste set was de Hofnar-Bovo nog een beetje aan het zoeken en moest het team nog even wennen. Wellicht waren er zenuwen aanwezig voor de eerste wedstrijd in eigen huis. Ondanks dat waren de dames uit Aalten toch duidelijk de sterkere ploeg en werd deze set nadat de zenuwen bedwongen waren gewonnen met 25-22. Hierna ging het voor de dames een stuk soepeler. Er werd duidelijk gecommuniceerd, het eigen niveau werd meer en meer behaald en zo konden de dames vrijuit spelen. Set 2 werd dan ook gewonnen met 25-17.

De Aaltenaren zaten lekker in het spel en hadden de dames uit Enschede onder controle. Met een mooie serve serie van Noa Luijmes en een aantal killblocks van de dames aan het net, haalden zij de 3e set binnen met 25-13. De 4e set was qua stand een kopie van de 3e set. Ook deze laatste set wilden de dames een mooi spel laten zien, en dit lukte zeker. De tegenstander kwam er nog amper aan te pas en ook deze set werd gewonnen met een duidelijke stand: 25-13. Hiermee haalde de Hofnar-Bovo dames 1 een glansrijke overwinning binnen en dit zorgt voor veel vertrouwen richting de volgende competitiewedstrijd op vrijdag 4 oktober in Laren (GLD).