Dames 1

De Hofnar-Bovo dames 1 wint ook in eerste uitwedstrijd

Wedstrijden op een late doordeweekse avond zijn altijd lastig. Dit werd nogmaals bevestigd in de wedstrijd van de Hofnar-Bovo dames 1, afgelopen vrijdag om 21.00 uur in Laren. Na een lange week, met de training van donderdagavond nog in de benen, stonden de dames van Bovo klaar voor een wedstrijd tegen een relatief onbekende tegenstander, VV Forza. Dit team had in de eerste competitieronde nog geen punten weten te verzamelen en maakte tijdens de warming up geen grote indruk, afgezien van een aantal goed aanvallende passer/lopers.

Met enthousiasme stapte de Hofnar-Bovo in de eerste set het veld op, maar vergelijkbaar met vorige week was de start ietwat gespannen en lieten de dames geen stabiel spel zien. Waar dit vorige week nog omgezet kon worden in setwinst, lukte dit deze keer niet. De eerste set werd weggegeven met 19-25. De dames zouden snel iets van hun basisniveau moeten terugvinden om niet met lege handen naar huis te gaan.

In de drie volgende sets werd het wankele spel gelukkig omgezet in een spel dat richting het basisniveau van het team ging. Echter ging het geen enkel punt vanzelf en werd het een echte vechtwedstrijd om niet terug te vallen naar het niveau van de tegenstander en nauwkeurig te blijven spelen. Iedere speler van het eerste team van de Hofnar-Bovo dames 1 is ingezet om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, wat resulteerde in driemaal setwinst met respectievelijk 25-15, 25-22 en nogmaals 25-15.

Hiermee werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen en konden 4 punten meegenomen worden naar Aalten. De namens de tegenstander aangeboden schaal bitterballen werd dankbaar in ontvangst genomen, waarna de dames van Bovo rond de klok van half 12 met een voldaan gevoel het weekend in konden. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 19 oktober in Dieren.