Dames 1 Nieuws

Wevo 70 D1 – De Hofnar-Bovo D1

Zaterdag 27 januari 2018 stond de uitwedstrijd gepland tegen Wevo 70 D 1, de nummer 2, op de ranglijst. Voor de Aaltense dames is Wevo geen onbekende tegenstander. Al twee keer speelden ze dit seizoen tegen dit team. In de 2e ronde van de Nationale beker en in oktober de  thuiswedstrijd in Aalten. Beide wedstrijden werden helaas  verloren. De Hofnar-Bovo dames 1 had dus nog een appeltje met ze te schillen! Als team de lijn van vorige week doorzetten. Tegen de nummer 1, WVC, hadden ze hun huid duur verkocht. Zo snoepten de Aaltense dames dit sterke team nog een punt af. In Weerselo wilden ze die lijn zeker doorzetten.

De Hofnar Bovo D1 begon sterk aan de eerste set en het was de ploeg uit Aalten die brutaal telkens een voorsprong nam. Echter naarmate de set vorderde kreeg Wevo steeds meer grip op het spel. Tot het eind bleef het spannend. Helaas lukte het niet om het niveau vast te houden en trokken De Hofnar-Bovo dames 1 aan het kortste eind (25-20).

Ook in de tweede set kon De Hofnar-Bovo lang mee met het spel van de tegenstander. Het spel ging leuk op en neer en als team bleven ze in setwinst geloven. Helaas maakten De Hofnar-Bovo dames 1 op het eind te veel eigen onnodige fouten waardoor de set met 25-21 toch weer naar Wevo ging.

De derde en vierde set waren nagenoeg een kopie van elkaar. De Hofnar-Bovo dames 1 liep telkens een punt of drie, vier achter de tegenstander aan en waren niet bij machte om de aansluiting te pakken. Vooral blokkerend lieten we te veel steken vallen. Bij de tegenstander stond het blok wel als een huis en onze aanvallers wisten zich hier dan ook geen raad mee. Wevo stak met 25-19 en 25-16 vijf punten in de zak en verstevigde hiermee de tweede plek op de ranglijst.

Komende zaterdag komt VoCASA uit Nijmegen op bezoek. Een bekende tegenstander voor De Hofnar-Bovo D1. Ook omdat een aantal Bovo-speelsters hier, vanwege studie, wekelijks mee mogen trainen. Dit is echter geen reden om punten cadeau te doen…