Dames 1 Nieuws

Eerste gewonnen uitwedstrijd voor Bovo DS1!

Zaterdag 14 januari, de eerste wedstrijd van de tweede helft en tevens de eerste van 2017. Een mooi moment om na alle oliebollen weer eens een lekker potje volleybal te spelen. Aan het eind van vorig seizoen, waarin de dames van Bovo nog geen uitwedstrijd wisten te winnen, werd besloten dit in de tweede helft eens anders aan te pakken.

Afgelopen zaterdag mochten de dames, onder leiding van coach Harmen Gijgink, aantreden in Apeldoorn tegen het 3e damesteam van VV Alterno. Op de ranglijst deden de teams niet voor elkaar onder, maar er was nog wel een appeltje te schillen voor de Aaltense dames met dit team. De eerste thuiswedstrijd werd namelijk onnodig verloren en dit wilde Bovo graag rechtzetten. Na op scherp te zijn gezet door coach Harmen Gijgink, begon de wedstrijd. In de eerste set kwam het team uit Aalten echter niet lekker op gang en werden er onnodige fouten gemaakt en was er gebrek aan lef en serve druk. Zelfs de rode en gele kaart voor de tegenstander konden het tij niet keren en moest er helaas genoegen worden genomen met een 0-1 achterstand met een uitslag van 19-25 voor de thuisploeg.

In de tweede set waren de meiden er des te meer op gebrand om deze set wel binnen te slepen. De laatste punten uit de eerste werden namelijk wel goed afgesloten en zo moest er een lijn worden doorgetrokken naar de volgende set. En deze lieten de dames zich zeker niet ontglippen. Er werd goed gespeeld en de druk werd bij de tegenstander gelegd. Er werd zelfs een serieuze poging gedaan het record van de langste service serie dit seizoen te verbreken. Nora van der Bend serveerde de dames met wel 11 punten deze set naar een dikke voorsprong en mede hierdoor konden de dames de set heel clean binnenhalen met 25-11.

De stand was nu 1-1, dit smaakte naar meer! Echter lieten de meiden van Bovo toch weer wat steekjes vallen in de derde set. Ze kwamen wel dichtbij, maar trokken toch aan het kortste eind met een verlies van 22-25. Het zou toch niet weer gebeuren, dat er wederom tegen deze ploeg verloren zou worden, terwijl er veel meer in zat! De belofte om nu eens revanche te nemen en zichzelf te belonen, maakte van de vierde set een zeer spannende. Ondanks een aantal zeer onsportieve supporters aan de kant van Alterno, lieten de dames van Bovo zich niet gek maken en deden er juist een schepje bovenop. De set werd binnengehaald met 26-24. Zo werd de eerste vijfsetter van de tweede helft een feit. Lange tijd ging het gelijk op en was het verschrikkelijk spannend op het einde. Maar met een stand van 18-16 op het scorebord, in het voordeel van de Aaltense dames, was de eerste overwinning van coach Harmen Gijgink een feit. Eindelijk beloonden de dames zichzelf met een overwinning op het terrein van een tegenstander. 2017 goed begonnen! Met deze overwinning staat Bovo nog steeds op de 8e plek met 28 punten uit 12 wedstrijden en een goede aansluiting op de twee bovenliggende teams. De komende wedstrijd is op zaterdag 21 januari thuis tegen de koploper uit Zwolle. Dat belooft een mooie pot om naar te kijken!