Heren 1 Nieuws

De Hofnar Bovo H1 weer met beide voeten op de grond

Den Dolder, 1,5 uur heen, 1,5 uur terug. En dat op een kille vrijdagavond waarbij de horror berichten van de ANWB door de autoradio langzaam binnen stroomden. Geen ideale omstandigheden om op weg te zijn naar een potje volleybal. Daarentegen is zo’n lange reis buiten de bewoonde wereld van de Achterhoek voor een potje volleybal nooit gewenst.

Of dit parten heeft gespeeld in het verloop van de wedstrijd tegen Cito H2? Het begin van de wedstrijd doet het wel vermoeden. De Hofnar Bovo H1 start te voorzichtig en ziet in de eerste set geen kans hun eigen snelle spel te laten zien. Cito serveert en blokkeert sterk, en speelt aanvallend een slim spelletje, 25-22 voor de thuisspelende ploeg. In de tweede set probeert De Hofnar Bovo krampachtig het spel aan te passen, maar ook een aantal wissels mogen het tij niet keren, 25-16. Ook in de derde set blijft De Hofnar Bovo zoekende naar de gaten in het spel van Cito, terwijl de thuisspelende ploeg sterk blijft verdedigen, en met weinig directe scores toch het aanvallende overwicht houd, 25-21.

Dan de 4e set. Het voelt voor de Hofnarren als vechten tegen de bierkaai, maar door stug door te blijven knokken krijgen de Aaltenaren toch nog een kans een puntje hélemaal mee terug te nemen bij 23-24. De mannen weten zich echter niet te belonen en verliezen ook de laatste set met 28-26.

Voor de heren uit Aalten de eerste keer in pakweg 2 jaar tijd dat het de deksel met 0-4 op de neus krijgt. Komende zaterdag gaat De Hofnar Bovo H1 laten zien dat ze ook na tegenslag niet voor niets bovenin meedraaien als debutant in de 2e divisie. Op een gewone zaterdag avond, thuis in de Achterhoek, om 18:00 uur tegen SSS Barneveld H2.