Heren 1

Heren de Hofnar-Bovo maken het spannend tegen SSS

Na de tegenvallende wedstrijd van de mannen van De Hofnar-Bovo tegen Cito uit Den Dolder vorige week vrijdag, moesten deze week de neuzen weer dezelfde kant op. De wedstrijd tegen SSS Barneveld stond namelijk op het programma. Er werd in de week voorafgaand aan de wedstrijd goed getraind en het plezier in het spelletje kwam weer terug in de groep. Zo begonnen de Aaltense mannen ook aan de wedstrijd tegen Barneveld. De eerste set werd er goed geserveerd en werd er menig bal van de vloer geschept aan Aaltense kant.  Deze set ging dan ook met een overtuigende 25-15 naar de Aaltenaren.

Echter was er van dit alles in de tweede set niks meer te zien. De mannen uit Barneveld voerden het tempo op en gingen zelf met meer overtuiging serveren. De mannen van Bovo hadden hier geen antwoord op en hadden weinig in te brengen. Deze set ging verloren met 25-18. Tijdens de derde set werd het spel aan de kant van De Hofnar-Bovo niet veel beter en de mannen van SSS bleven doorstomen. Aan het einde van deze set leek het weer wat beter te gaan aan de kant van Bovo, maar dit was helaas te laat en de set ging verloren met 25-19.

Om de overwinning in Aalten te houden moest de vierde set in ieder geval worden gewonnen om zo een vijfde en beslissende set af te dwingen. De Hofnar-Bovo begon matig maar na een zeer snelle time-out was het duidelijk wat er gedaan moest worden. De Aaltense mannen begonnen zich terug in de wedstrijd te knokken en te vechten voor elke bal. Waar Kleine Schaars bijna door de muur heen dook, ramde Jansen menig bal door de blokkering heen en kwam De Hofnar-Bovo weer in z’n eigen tempo en eigen spel. Zeilstra pakte menig blok mee tegen de lange mannen uit Barneveld en zo wist De Hofnar-Bovo deze set naar zich toe te trekken met 25-21.

De vijfde set ging Bovo door met waar het mee was begonnen in de set daarvoor, knokken! De welbekende schwung was teruggekeerd en met hulp van onder andere het publiek werd deze set gewonnen 15-8 en daarmee de wedstrijd met 3-2. De Hofnar-Bovo blijft hiermee op een vierde plek staan en behoud de aansluiting met de top 3. Volgende week wordt er een uitwedstrijd gespeeld in Rijssen tegen de mannen van Rivo. U bent welkom om 15:30 in de Reggehal in Rijssen.