Heren 1

Heren 1 gaat verder in de nationale beker

Zaterdag 12 september stond de eerste ronde van de nationale beker op de planning voor de mannen van Bovo Heren 1, de tegenstander het altijd geduchte en gedreven Volga uit Gaanderen. Het was de enige wedstrijd die gespeeld werd in de roze hal van Bovo Aalten, het centre court kon worden opgebouwd zodat er zoveel mogelijk publiek kon komen kijken. Onder aanmoediging van het beetje publiek dat aanwezig mocht zijn ging de wedstrijd van start.

Op het begin van de eerste set lieten de mannen van Bovo Heren 1 gelijk zien dat ze vrijwel de hele zomer hadden doorgetraind onder leiding van trainster Danuta Brinkmann en met de krachttraining van Gertjan Hijink van de Fysio-Specialist in de faciliteiten bij Crossfit Oost. Ook hadden ze al een succesvol driekamp in het Duitse Coesfeld achter de rug. Het gat werd al vroeg geslagen, maar de ervaren mannen van Volga gaven zich niet zomaar gewonnen. Door wilskracht en een de vroege voorsprong trok Bovo toch aan het lange eind: 25-21.

In de tweede set liet Volga een staaltje volleybal zien, die de mannen van Bovo alleen maar respectvol konden accepteren. Gelukkig bleef Bovo Heren 1 met de punten aardig bij en konden ze halverwege de set de teugels weer aanspannen om de set binnen te halen: 25-19.

De derde set lag volledig in de handen van de mannen van Bovo. Met fraaie punten en weinig fouten lieten ze een degelijk niveau zien waar ze op kunnen voortborduren in het komende seizoen. De derde set werd met veel plezier en goed volleybal gewonnen: 25-13.

Begonnen: H. Huisman, N. van der Bend, J. Zeilstra, R. Jansen, N. Swijtink, JD Swijtink, B. ter Haar

Vielen in: S. Tilley