Heren 1

Eerste competitiewinst van het seizoen

Het was een heugelijk moment afgelopen zaterdag. Na een lange periode zonder competitiewedstrijden dankzij COVID19 startte Bovo heren 1 seizoen 20-21 met een 3-1 winst. Sinds er weer gesport mocht worden zijn de heren weer bezig met het volleybalspel. Ondanks pijntjes en wat grotere blessures heeft de kleine selectie, onder leiding van Danuta Brinkmann, de eerste ronde van de beker en de eerste competitiewedstijd goed doorstaan.

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Borne. Apollo 8, dat de afgelopen twee seizoenen ook bij Bovo in de competitie zat, deed het vorig seizoen beter dan de Aaltenaren. Hoewel van te voren de verandering in de selectie uit Overijssel bekend was, werd er serieus getraind en het team zeker niet overschat.

Met de support van een kleine groep mensen op de tribune en een andere groep thuis op de bank meekijkend via de prima verzorgde livestream, werd de wedstrijd begonnen. De Bovo heren leken er plezier in te hebben en rust uit te stralen. Er werd goed gepasst, de spelverdeling lag lekker en de ballen werden vakkundig binnen de lijnen aan de Bornense kant geslagen. Ondanks een paar serves aan Aaltense kant die het net vonden, leken de meeste fouten van Apollo te komen. Hierdoor kon de set met 19-25 redelijk gemakkelijk binnen gehaald worden.

De tweede set verliep stroever. Bovo maakte meer eigen fouten en het bekende gemopper van afgelopen seizoen kwam weer naar de oppervlakte. De pass leek iets minder steady te zijn en de aanval was ingehouden, hierdoor kreeg Apollo de kans om hun spel op te pakken en liepen daarmee een paar punten uit. Bovo kon de achterstand niet meer inhalen en verloor daarmee deze set met 25-20.

Na een speech van coach Brinkmann, een extra slok water en wat snoepgoed van de tellers werd er vol goede moed begonnen aan de 3e set. Bovo liet het spel van de eerste set weer zien en met een paar mooie combinaties waar de tegenstander geen raad mee wist, werd deze set door de uitspelende ploeg binnen geharkt met 18-25.

Apollo wist in de laatste set geen raad meer en Bovo speelde de rest van de wedstrijd met gemak, concentratie en plezier uit. Er was aan de kant van het veld nog sprake van een kratje bier als de tegenstanders onder de 10 bleven, maar met 12-25 ging dit feest helaas niet door.

Met 4 punten in de zak en een wederzijds applaus, in plaats van het gebruikelijke handen schudden, kon Bovo huiswaarts en genieten van wat het kermisweekend had moeten zijn. Voor iedereen de boodschap: Wees verstandig en neem geen onnodige risico’s, zodat iedereen dit seizoen (maar ook komende seizoenen) kan genieten van het mooie volleybalspel.

Begonnen: H. Huisman, N. van der Bend, J. Zeilstra, R. Jansen, N. Swijtink, JD. Swijtink & B. ter Haar.

Vielen in: S. Tilley