Dames 1

Dames De Hofnar-Bovo vergeten zichzelf te belonen voor sterk spel

Afgelopen zaterdag kwam hoogvlieger WIK Steenderen op bezoek in Aalten. WIK draait stabiel mee in de top drie van het klassement en De Hofnar-Bovo had enkel het doel om beter te spelen dan in het uitduel, welke met 0-4 verloren ging. In de eerste set lieten de Aaltense dames direct zien dat zij sinds de laatste ontmoeting flinke stappen hebben gezet. De gehele set ging gelijk op en het spel deed niet onder voor dat van de tegenstander. Helaas ging deze set nipt verloren met 23-25.

Ook in de tweede set was het spel van De Hofnar-Bovo sterk genoeg om met WIK mee te komen. De blokkering liep goed en spelverdeelster Prinsen zorgde voor een goede spreiding van de aanval. Toen de score echter de 20 passeerde, begonnen de dames wisselvalliger te spelen en ging de set verloren met 20-25. Deze wisselvalligheid werd meegenomen naar de derde set, waar WIK halverwege de set een voorsprong kreeg en deze langzamerhand wist uit te bouwen. De Hofnar-Bovo had geen goed antwoord op de sterke service en verloor de set met 16-25.

Hoewel de wedstrijd al verloren was, waren de dames er op gebrand om nog een punt binnen te slepen. Het niveau van de eerste twee sets werd weer teruggevonden en na een aantal zenuwslopende laatste punten werd er toch een punt in eigen huis gehouden. De vierde set werd gewonnen met 29-27. Loon naar werken zou gezegd kunnen worden, maar de dames hadden achteraf gezien meer punten binnen kunnen slepen.

Zaterdag 9 februari speelt de Hofnar-Bovo dames 1 in Geesteren tegen Tornado, de koploper in de competitie. Hier hopen zij weer de progressie te kunnen tonen in hun spel en een betere wedstrijd te spelen dan in de eerste helft van de competitie.