Heren 1

De Hofnar Bovo H1 pakt beetje bij beetje het goede spel weer op.

De mannen van de Hofnar-Bovo  heren 1 hebben het de laatste wedstrijden lastig gehad om hun goede niveau te vinden. Het zure verlies tegen Cito heren 2 en de krappe, maar mooie overwinning tegen SSS heren 2 gaf de mannen nog niet het volste vertrouwen voor een goede wedstrijd tegen Rivo Rijssen heren 1. Met maar één trainingsavond achter de kiezen reisden de mannen van Bovo af naar Rijssen. Er werd veel moed in gepraat en de kwaliteiten van het team werden in de spotlight gezet.

De eerste set begon met hoge pieken en diepe dalen, de twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Bij de big points (de wedstrijdpunten boven de 20) viel spelverdeler Huisman geblesseerd uit, gelukkig pakte Van der Bend (B) het spel zonder weinig problemen op om vervolgens de set binnen te halen met 25-27.

De tweede set was een evenbeeld van de eerste. Prachtige rally’s gevolgd door rally’s met één en al chaos. Ditmaal trokken de heren van Rivo Rijssen aan het langste eind met 26-24. Met ingang van de derde set leek het alsof de heren van Rivo het bezoekende Bovo met weinig punten naar huis wilden sturen. Gelukkig lukte het de mannen van De Hornar-Bovo de draad op te pakken en de kansen van Rivo buiten de lijnen leggen. Met een clean spelletje en een aantal wonderschone rally’s pakte Bovo de set met 15-25.

De vierde set verliep zoals hierboven gemeld, met een clean spelletje en supermooie punten. Als kers op de taart pakte Swijtink in nog geen 5 seconden zowel geel als rood. De set en de winst werd vervolgens binnen gehaald met 16-25.

Wilt u een verdere analyse horen van de wedstrijd en het verhaal achter de gepakte kaarten, spreek dan vooral voorafgaand aan de volgende thuiswedstrijd dhr. JD Swijtink aan. Bij deze wordt u aangeraden en uitgenodigd om zaterdag 18.00 uur aanwezig te zijn in de roze hal van Aalten. De mannen van de Hofnar-Bovo heren 1 zullen er weer staan om voor een spektakelstuk te zorgen.

Begonnen: Waenink, JD. Swijtink, Jansen, N. van der Bend, Korten, Huisman, Schipper

Vielen in: B. van der Bend, Kleine Schaars