Dames 1

De Hofnar-Bovo onderuit tegen koploper

Op zaterdag 9 februari vertrokken de dames van de Hofnar-Bovo dames 1 richting Geesteren. Daar mochten de dames optreden tegen Tornado Geesteren dames 1. Tornado speelt om de titel in de derde divisie en streed hard voor de punten. De Hofnar-Bovo had het doel om beter te spelen dan in de vorige ontmoeting met Tornado Geesteren, welke met 4-0 verloren ging.

In de eerste set liet de Hofnar-Bovo dames 1 zien stappen te hebben gemaakt in het spel. Het begin van de set ging gelijk op, echter door het tactische spel van de dames van Tornado Geesteren hielden de dames van de Hofnar-Bovo hen niet meer bij. Hierdoor pakte Tornado een grote voorsprong en eindigde de eerste set in 25-12.

Wakker geschud door de verloren set, werd begonnen aan de tweede set. De dames van de Hofnar-Bovo kwam zelf meer aan het scoren, helaas was dit niet genoeg om voorbij Tornado Geesteren te komen. Deze set ging dan ook naar de dames uit Geesteren met 25-17. De derde set verliep hetzelfde als de eerste set. Wederom vertoonde Tornado Geesteren dames 1 sterk tactisch spel en een hoge servicedruk. Tornado kwam hierdoor weer op voorsprong en de set eindigde in 25-15.

Hoewel de wedstrijd al verloren was, deed de Hofnar-Bovo in de laatste set nog haar uiterste best. De dames kwamen goed mee met het spel van Tornado en hadden een aantal keer een kleine voorsprong te pakken. Helaas lukte het niet om nog een punt mee te nemen naar Aalten en verloren de dames deze set met 25-17.

De wedstrijd ging verloren met 4-0. Een wedstrijd waar over gezegd kan worden dat de dames van de Hofnar-Bovo stappen maken en een sterker volleybalniveau laten zien. De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 16 februari. De Hofnar-Bovo dames 1 treedt dan aan in een thuiswedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini dames 1.