Dames 1

Borculo te sterk voor de Hofnar-Bovo dames

Afgelopen zaterdag 16 februari was het tijd voor een nieuwe thuiswedstrijd. De Hofnar-Bovo dames 1 trad aan tegen Kerkemeijer Gemini. Na een pijnlijke nederlaag tegen de koploper waren de dames gedreven om weer een paar punten binnen te halen.

In de eerste set begonnen de dames sterk. Helaas hielden zij dit niet lang vol, dit kwam vooral door de goede servicedruk van Gemini. Hierdoor pakte Gemini een grote voorsprong die niet meer in te halen was. Deze set ging dan ook naar Gemini met 13-25. De tweede set leek erg veel op de eerste. Gemini kreeg grote voorsprong in het begin van de set en door het vlotte spel kon de Hofnar-Bovo het niet bijhouden en werd de achterstand niet ingehaald. Deze set werd daarmee verloren met 10-25

Na twee verloren sets hadden de dames van de Hofnar-Bovo nog altijd de gretigheid om nog één of meer punten binnen te halen. Ze begonnen goed en bleven scherp. Met een sterke service aan Aaltense kant liepen beide teams gelijk op. Langzamerhand wist Bovo een voorsprong te pakken en deze gaven zij niet meer weg. De derde set werd gewonnen met 25-18.

In de vierde set hielden de dames het sterke spel vast en konden zij goed meekomen met Gemini. De servicedruk van Hofnar-Bovo was nog altijd hoog. Ze speelden hun eigen spel en bleven op voorsprong (18-15). Helaas konden ze dit spel niet vast houden tot het eind en Gemini kwam goed terug in hun spel. Het lukte de dames dan ook niet om nog een vijfde set af te dwingen. De laatste set ging naar Gemini met 20-15.

De wedstrijd werd verloren met 3-1. Het was een wedstrijd met veel pieken en dalen, waar de dames uiteindelijk nog één punt in Aalten hebben kunnen houden tegen deze sterke tegenstander.