Heren 1

De Hofnar-Bovo Heren 1 walst na trage start over Voorwaarts heren 1

Zaterdag 16 februari was het weer tijd voor thuiswedstrijden in de Stationshal. Voorwaarts Heren 1 kwam dit keer op bezoek in Aalten, Voorwaarts staat twaalfde in de competitie. Dit zegt weliswaar niets over de kwaliteiten van het team aangezien elk team in de tweede divisie wel een potje kan volleyballen. De heren van De Hofnar-Bovo waren hier goed op voorbereid en vastberaden om vijf punten in aalten te houden.

De eerste set begon stroef, na een aantal punten stond de motor nog uit. Het lukte de heren van De Hofnar-Bovo niet om uit te lopen op Voorwaarts, de punten gingen dus ook gelijk op. Nadat de mannen van Bovo door hadden dat er wat moest gaan gebeuren in het veld om de eerste set binnen te halen, werden er in een korte periode veel en vooral mooie punten gescoord. De set eindigt in een 25-22 winst voor het thuisfront.

Met een wat beter gevoel, dankzij de laatste paar punten van de eerste set, beginnen de mannen van De Hofnar-Bovo aan de tweede set. Desondanks begint ook deze set weer traag. De punten gaan, zoals in de eerste set, weer gelijk op. Net voordat de big points kwamen zette de coach een dubbele wissel in, Van der Bend (B) en Waenink verlieten het veld voor Huisman en Van der Bend (N). Met wat extra sprongkracht en een tactische aanvaller aan het net moet het normaliter toch lukken. Toch begon het spelletje van De Hofnar-Bovo nog niet te lopen, desondanks wisten de heren de set redelijk netjes binnen te halen met 25-21.

Met de opstelling waar de heren de tweede set mee zijn geƫindigd beginnen ze ook weer, echter weten de mannen dit keer wel sfeer te maken. Door een fantastische inzet van spelverdeler Huisman komt het spelletje van De Hofnar-Bovo op gang. De derde set verliep zeer netjes en er werd een heel stabiel spel gespeeld aan de Aaltense kant. De Hornar-Bovo wist de set zonder enige problemen binnen te halen met een overduidelijke score van 25-14.

Met een goed gevoel en een 3-0 voorsprong begon de vierde set. Er werd nog een schepje bovenop het niveau gedaan. De thuisploeg begon erg sterk en bereikte snel een flinke voorsprong. Hierdoor ontstond de ruimte om wat combinaties uit de proberen. Bal na bal werd keihard bij Voorwaarts op de grond geknald, ze wisten niet wat hen overkwam. Bij een flinke voorsprong werd Waenink er voor de aanvoerder ingewisseld, dit in verband met zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Na een aantal punten werd Nick er weer ingewisseld voor de toekomstige Nieuw-Zeelandenaar. Na de overhandiging van een presentje als dank voor zijn bijdrage aan het team volgde een luid applaus. De set eindigde in een 25-18 overwinning. Jan Willem, veel plezier in Nieuw Zeeland!