Heren 1

De Hofnar-Bovo heren 1 koploper tweede divisie

Afgelopen zaterdag stond de 18e wedstrijd op het programma voor het eerste heren volleybalteam uit Aalten. In Nijmegen stonden de heren van Pegasus klaar om een aantal punten in eigen huis te houden. Nadat de wedstrijd ruim een half uur later van start ging, begon de Hofnar-Bovo sterk. De jongens van Pegasus kregen geen schijn van kans. Bovo liep uit tot een uiteindelijke 14-25 in de eerste set.

Gedurende de tweede set kreeg de uitspelende ploeg het wat zwaarder. Door te veel eigen foutjes, kreeg Pegasus kansen om in het spel te komen. De ploeg uit Nijmegen sloeg de ballen net wat makkelijker in, waardoor deze set spannend bleef tot het einde. Toch trok Bovo aan het langste eind door met vlagen goed spel te laten zien. Dit resulteerde in een 23-25 eindstand.

In de derde en vierde set bleven de heren uit Aalten scherp en speelde een makkelijk, mooi spelletje. Hierdoor kwam de Hofnar-Bovo geen enkele keer in moeilijkheden. De derde set werd gewonnen met 15-25 en laatste werd met 20-25 afgesloten.

Deze 0-4 overwinning betekent dat de Hofnar-Bovo op het oude vertrouwde plekje staat in de ranglijst, alleen deze keer een divisie hoger. Deze vijf punten waren een cadeautje voor de jarige thuisblijvende coach Walter en het was een goede afsluiting voor Waenink, die zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld en zeer binnenkort richting Nieuw Zeeland vertrekt.

De volgende wedstrijd zal 16 maart in Barchem tegen BVC’73 plaatsvinden.