Nieuws

Samenwerking tussen Fysio-Specialist, Crossfit Oost en De Hofnar-Bovo al jaren succesvol

Het is alweer ruim zes jaar geleden dat Gertjan Hijink besloot de vlaggenschepen van De Hofnar-Bovo te ondersteunen op het gebied van krachttraining en fysiotherapie. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een voortvarende samenwerking tussen Fysio-Specialist, Crossfit Oost en De Hofnar-Bovo. Tijd voor Bovo om iets terug te doen voor alle ondersteuning in de afgelopen jaren.

Met een aantal PVC buizen om de juiste houding aan te leren begon Gertjan Hijink zes seizoenen geleden op de tribune van de sporthal met het introduceren van krachttraining. Hij leerde de volleyballers wat krachttraining kon betekenen voor het spel en natuurlijk voor blessurepreventie. Begin 2015 gaf Hayko Oosterveld van Fysio-Specialist Gertjan meer mogelijkheden om de begeleiding naar een nieuw niveau te tillen. Er werden informatiebijeenkomsten georganiseerd over blessurepreventie en een screening werd uitgevoerd onder alle seniorenteams om de huidige stand van zaken op het gebied van blessures en spronghoogte in kaart te brengen.

In de persoon van Manon van Lent is de bijdrage van Fysio-Specialist de afgelopen jaren nog meer toegenomen. Manon, fysiotherapeut en ervaren volleybalster, is elke woensdagavond aanwezig in de Stationshal voor blessurebehandeling en advies over beweging en training. Dit is toegankelijk voor elk lid van De Hofnar-Bovo en heeft al veel leden kunnen helpen.

Toen Crossfit Oost een aantal jaar geleden begon met het renoveren van het pand aan de Landbouwstraat, pal naast de Stationshal, ontstond de intensieve samenwerking tussen de drie partijen. Afgelopen april is dit pand officieel geopend en hier heeft ook Fysio-Specialist een mooie ruimte. Jaap Sijtsema en Ellen Gussinklo van Crossfit Oost dragen graag bij aan de ontwikkeling van de spelers van De Hofnar-Bovo en stellen iedere week belangeloos het pand en de geweldige faciliteiten ter beschikking ten behoeve van de krachttraining van de teams. Om waardering te tonen voor deze samenwerking, hebben het eerste dames- en herenteam inclusief staf besloten om shirts te laten bedrukken met de logo’s van Crossfit Oost en Fysio-Specialist. Hiermee willen zij laten zien erg blij te zijn met de kans die zij van beide partijen hebben gekregen.

Erik Lammers, voorzitter van De Hofnar-Bovo, is ontzettend trots op deze fijne samenwerking: “We zijn meer dan zes volledige seizoenen onderweg samen en diegenen die onze thuiswedstrijden bijwonen kunnen niet anders dan concluderen dat onze dames- en herenteams een ongekende fysieke fitheid uitstralen. Een toename in sprong- en slagkracht laat zien wat doelgerichte krachttraining kan opleveren. We danken Gertjan, Jaap, Ellen en Hayko voor deze uitzonderlijke mogelijkheden waarmee we ons als volleybalvereniging echt onderscheiden in de regio. Een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen wat deze ondernemers echt uitdragen.”

Op dinsdagavond zijn zowel de dames als de heren van De Hofnar-Bovo doorgaans te vinden in het grote pand aan de Landbouwstraat voor een uur krachttraining. Dit was een mooie gelegenheid om de nieuwe shirts met logo’s van de betrokken partijen te onthullen en Gertjan, Jaap en Hayko persoonlijk te bedanken met een bloemetje. Voortaan zullen de volleyballers in uniforme en stoere outfit werken aan een gezamenlijk sportief doel. De combinatie van volleybal, krachttraining en fysiotherapie zal in de toekomst hopelijk tot nog meer successen leiden.