Dames 1

Dames de Hofnar-Bovo makkelijk langs hekkensluiter

Zaterdag 11 januari waren de dames van het eerste team van de Hofnar-Bovo in de Pathmoshal in Enschede voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar. Waar het seizoen mee begon, werd ook de tweede helft van het seizoen mee afgetrapt: een wedstrijd tegen Twente ’05 dames 1. Inmiddels was de competitie 11 wedstrijden oud en waar Bovo meedoet voor de tweede plek, staat Twente ’05 onderaan de ranglijst. Voor de Hofnar-Bovo dus de taak om de volle punten te pakken om mee te blijven dingen voor de tweede promotieplek in de competitie.

In een erg koude en stille hal, moesten beide teams zelf de sfeer meebrengen. In de eerste set pakte de Hofnar-Bovo direct een voorsprong met 4-11. Echter lukte het Twente ’05 om terug te komen op 13-13 door een sterke serveserie. Deze kwaliteit bezat de Hofnar-Bovo dames 1 daarna ook door een serveserie van 6 punten door Lotte Douma, waardoor de voorsprong voor Bovo weer helemaal terug was. Uiteindelijk konden de dames deze set eenvoudig naar zich toe trekken met 18-25.

Over de tweede set kan enkel gezegd worden dat de dames van de Hofnar-Bovo op geen enkel punt de aandacht lieten verslappen. Iedere serverende speelster heeft een goede serie neergezet, waaronder weer een erg lange serie van Douma. Hierop had de tegenstander geen enkel antwoord en hierdoor ging deze set naar de Hofnar-Bovo met 6-25.

De klassieke derde set werd goed ingezet met een voorsprong van 6 punten voor Bovo, maar ging gepaard met veel wisselingen in het niveau. Twente ’05 draaide de achterstand om in een voorsprong bij 12-11 en vanaf hier ging het gelijk op. Boven de 20 punten herpakte de Hofnar-Bovo zich en met een kleine hulp van de scheidsrechter die op cruciale momenten in het voordeel van Bovo besliste, trokken de Aaltense dames deze set met 21-25 naar zich toe.

In de vierde set hielden de dames de aandacht vast en bleven zij presteren op een constant niveau. Een voorsprong van 5 punten halverwege de set werd tegen het einde nog verdubbeld. Hiermee won de Hofnar-Bovo dames 1 ook eenvoudig de laatste set met 14-25. Een afgetekende 4-0 overwinning die vertrouwen geeft voor de tweede helft van het seizoen. Maandag 13 januari vindt er om 20.00 uur een inhaalwedstrijd plaats in Terborg tegen Vollverijs. Vervolgens is er op zaterdag 18 januari om 18.00 uur weer een thuiswedstrijd tegen VV Forza uit Laren.