Dames 1

De Hofnar-Bovo dames nemen revanche op Halley

Op zaterdag 7 maart stond de thuiswedstrijd tegen Halley Dames 3 op het programma. De dames van de Hofnar-Bovo wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden ondanks het ruime verschil op de ranglijst, nummer 2 tegen de nummer 9. De uitwedstrijd ging immers nog met 3 – 1 verloren. De dames waren er op gebrand om nu een beter resultaat neer te gaan zetten om zo de 2e plaats op de ranglijst vast te houden.

Iets later dan gepland vond eindelijk het eerste fluitsignaal plaats in eigen hal. De dames van Bovo kwamen direct goed uit de startblokken. Met veel servedruk en inzet wisten de dames vanaf het begin een klein gaatje te slaan met de dames van Halley. Dit verschil werd steeds verder vergroot en uiteindelijk werd de eerste set met 25 – 16 makkelijk gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste set. Door het goede spel van Bovo kon Halley niet in de wedstrijd komen. Uiteindelijk resulteerde dit in een ruime setwinst van 25 – 15.

Op naar de berucht derde set. De dames van Bovo bleven hun taken goed uitvoeren. Met opnieuw veel servedruk en een goede spreiding van de spelverdeelsters werd er langzaam weer een voorsprong opgebouwd. Op 24 – 16 hadden de dames van Bovo de derde set bijna binnen. De concentratie verslapte en punt voor punt kwam Halley weer terug in de set. Gelukkig werd net op tijd het laatste punt gescoord en won Bovo deze set met 25 – 23.

De wedstrijd was al gewonnen, maar de dames waren er op gebrand om ook de vierde set winnend af te sluiten. Inmiddels waren alle andere wedstrijden al afgelopen waardoor het wat stil in de zaal was en de dames zelf voor de sfeer moesten zorgen. Dit had geen invloed op het spel van de dames van Bovo. Opnieuw werd de voorsprong langzaam opgebouwd en niet meer uit handen gegeven. De vierde set werd uiteindelijk gewonnen met 25 – 17. Een mooie 4 – 0 overwinning op Halley dames 3.

De volgende wedstrijd voor de dames van Bovo staat gepland op zaterdag 14 maart tegen Orion dames 2. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 2 en 4 op de ranglijst. Aanvangstijd is 15:00 uur in de Topsporthal te Doetinchem, waarna ook de Hofnar-Bovo heren 1 om 17.30 uur aan zal treden. Alle support is welkom!