Dames 1

Nipt verlies voor de Hofnar-Bovo dames 1

De laatste wedstrijd van 2018 stond afgelopen zaterdag op de planning. Een lekker potje volleyballen tegen DVO dames 1, nummer 8 op de ranglijst. DVO dames 1 is een jong team met een goed spel waar wij in de eerste ronde van de beker een passend antwoord op hadden door hen uit de beker te spelen. Afgelopen week werd er goed en hard getraind door het Aaltense team, het beloofde dus een spannende pot te worden.

De eerste set liep het spel gelijk op, aan beide kanten werden de nodige punten gescoord. Tot 23-23 was het een spannende eerste set, daarna trok DVO de eerste set naar zich toe. Eindstand: 23-25.

De tweede set speelde de Hofnar-Bovo dames 1 vol overtuiging. De pass lag goed, zodat Iris en Janneke de aanvalsters vrijuit konden bedienen. Ook was er een sterke servicedruk aanwezig waar DVO geen antwoord op had. Het Aaltense team werd dan ook verdiend beloond met het binnenhalen van de tweede set. Eindstand: 25-19.

Vol goede moed werd er gestart met de derde set. Het thuisspelende team zakte terug in servicedruk en maakte onnodige fouten. Hier profiteerde DVO dames 1 van en al snel keek de Hofnar-Bovo dames 1 tegen een achterstand aan die niet meer weg te werken was. Eindstand: 15-25.

Na een aantal wisselingen werd er gestart met de vierde set. In de vierde set zien we een kopie van de tweede set. Er werd hard gewerkt, de servicedruk lag hoog en ook werd er voldoende gescoord om zo een mooie voorsprong te pakken van 24-21. Helaas hebben we de voorsprong uit handen gegeven door slordige en onnodige fouten. DVO pakt de vierde set en wint met 24-26.

Ondanks het 3-1 verlies hebben we ook goede dingen laten zien. Deze fasen van de wedstrijd nemen we graag mee naar de tweede helft. Wij willen alle trouwe en enthousiaste supporters bedanken voor afgelopen seizoenshelft. Wij wensen u fijne feestdagen en hopen u weer te zien in 2019!