Dames 1

Bovo dames 1 pakt winst in eerste thuiswedstrijd van tweede helft

Op 19 januari stond de eerste thuiswedstrijd van de tweede helft op het programma voor de Hofnar-Bovo dames 1. De dames van het tweede team van Orion kwamen naar Aalten. Gezien de huidige positie op de ranglijst hebben de dames eens goed met elkaar gesproken, waarna de neuzen weer dezelfde kant op stonden en druk minder groot werd ervaren. Het moet niet maar het mocht wel. Zo gingen de dames ook van start in de eerste thuiswedstrijd van de tweede helft. De Hofnar-Bovo begon sterk en gemotiveerd aan de eerste set. De gehele set stonden de dames voor en werd ook gewonnen met 25 – 21. Dat was in ieder geval een goed begin, het eerste punt was binnen.

De tweede set leken de dames het even helemaal kwijt te zijn. Ze keken gelijk tegen een achterstand aan en deze werd gedurende de set ook alleen maar groter. De set was verloren met 13 – 25 maar vol goede moed gingen ze de derde set in. Helaas gingen de dames ook in deze set te laat goed volleyballen waardoor de achterstand te groot was om aan het einde van de set goed te maken. Gelukkig werd de set wel goed afgesloten met een paar mooie punten en veel enthousiasme. Dit kwam alleen te laat, want de dames van Bovo verloren ook deze set met 25 – 20.

Toch roken de dames kansen en, mede door de goede sfeer, begonnen ze de vierde set ijzersterk. De dames kregen door goede aanvallen en een aantal service series een grote voorsprong van 22 – 16. Dit kon niet meer misgaan dachten ze, maar het werd nog gevaarlijk spannend. Pas toen de dames van Orion hun eerste matchpoint konden innen, werden de dames van Bovo weer wakker en lieten dit niet gebeuren. Het matchpoint werd weggewerkt en na twee goede services van de nummer 12 van Bovo (I. Prigge) won Bovo de vierde set met 26 – 24.

Dan komt er een vijfde set om een winnaar te kunnen aanwijzen. De dames van Bovo begonnen sterk, bleven sterk en eindigden sterk, alles leek te kloppen. Dit eindigde dan ook in een mooie eindstand van 15 – 11, waardoor de dames van Hofnar-Bovo dames 1 de wedstrijd wonnen met 3-2. Volgende week speelt de Hofnar-Bovo dames 1 uit tegen Dros Alterno dames 3.