Dames 1

Dames 1 kan niet stunten bij de koploper

Zaterdag 8 februari speelde de Hofnar-Bovo dames 1 een uitwedstrijd tegen WSV in Warnsveld. WSV is de koploper in de competitie en voor beide teams was dit een belangrijke wedstrijd. De dames van de Hofnar-Bovo waren gedreven om punten mee te nemen naar Aalten.

De eerste set begon dames 1 sterk. Ze konden goed hun eigen spel spelen, wistten de zwakke plekken bij WSV bloot te leggen en door de goede servicedruk verkregen ze een voorsprong op WSV. De Hofnar-Bovo bleef goed in het spel, WSV had een te grote achterstand en kon dit uiteindelijk niet meer inhalen. Deze set werd gewonnen door De Hofnar-Bovo met 21-25.

De tweede set werd iets minder goed gestart door de Aaltense volleybalsters. Door het tactische spel van WSV en eigen fouten van de Hofnar-Bovo verloren ze deze set helaas met 25-18.

In de derde set liepen de dames achter de feiten aan en kwam WSV op een aardige voorsprong. In de slotminuten van de set herpakten de Aaltense dames zich goed en ging het boven de 20 gelijk op. Aan beide kanten was er een goede servicedruk met veel lange en spannende rally’s. Helaas ging deze set nipt verloren met 25-23.

De strijd was nog niet gestreden, want er kon nog altijd een beslissende vijfde set uitgesleept worden om de winst uiteindelijk mee te nemen naar Aalten. Het was in deze wedstrijd wel duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. WSV had echter de steun van twee ervaren dames die zij deze set in elke rally in stelling brachten om zo de nodige punten binnen te slepen. De Hofnar-Bovo leek de tactische ballen niet meer te kunnen plaatsen en moest helaas de set laten gaan met een eindstand van 25-17.

Hiermee ging de wedstrijd met 3-1 verloren is revanche voor de thuiswedstrijd niet bereikt. Het seizoen is echter nog lang en de tweede promotiepositie is nog altijd binnen bereik. De volgende wedstrijd spelen de dames weer in Aalten op 15 februari om 18.00 uur in de Stationshal.