Dames 1

Dames 1 wint in Lichtenvoorde

Donderdagavond 23 januari was het voor de dames van de Hofnar-Bovo weer tijd voor een lokale derby tegen Seesing Personeel Longa’59 in het naastgelegen Lichtenvoorde. Gezien de stijgende lijn in de competitie van de dames van Longa’59, was de Hofnar-Bovo erop gebrand om ook de uitwedstrijd tegen dit team te winnen. Echter was er sprake van de beruchte eerste set, waarbij de dames van de Hofnar-Bovo slordig begonnen aan de wedstrijd. Bovo kwam niet in het spel, waardoor in de eerste set tegen een forse achterstand werd aangekeken. De dames verloren deze set met 25-13.

Na een kritische noot van trainer/coach Klein Gunnewiek, begon De Hofnar-Bovo strijdlustig aan de tweede set. Er werd direct een statement gemaakt door midden-aanvalster Dijkhuis, die met vier killblocks achter elkaar de dames van Longa weer met beide benen op de grond zette. De dames van Bovo speelden een sterk spel, waarin het eigen niveau weer werd gehaald. De set werd overtuigend gewonnen met 14-25.

Seesing Personeel Longa’59 gaf zich echter niet gewonnen. Met sterk spel van Longa’59 en hoge foutenlast aan de kant van De Hofnar-Bovo werd tijdens de derde set weer tegen een achterstand aangekeken. Bij een achterstand van 23-17 begonnen de dames zich terug te vechten in de wedstrijd en kwam de aanval op gang. Mede dankzij een aantal direct scorende aanvalspunten van Luijmes, trokken de dames de derde set naar zich toe en wonnen met 23-25.

De vierde set was een herhaling van de eerste set. De dames konden de druk niet meer bij de tegenstander neerleggen, waardoor de midden-aanvalsters van Longa’59 meer in het spel kwamen. Hierdoor kreeg de Hofnar-Bovo het lastig en verloren zij de set met 25-13.

Met een stand van 2-2 in sets waren de dames gebrand om de winst mee te nemen naar Aalten. Met een hoge servicedruk en sterk spel aan de kant van de Hofnar-Bovo, werd de vijfde set overtuigend binnen gehaald met een stand van 7-15. Daarmee werd de lokale derby met een stand van 2-3 gewonnen. Een bevochten overwinning, waarmee de dames de 2e plaats op de ranglijst behouden.

De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 8 februari. De Hofnar-Bovo dames 1 treedt dan aan in een uitwedstrijd tegen Innovatiemakelaars.nl WSV dames 1.