Dames 1

De Hofnar-Bovo dames 1 pakt verdiende winst tegen Rivo Rijssen

Met goede moed begonnen de dames van de Hofnar-Bovo afgelopen zaterdag aan de wedstrijd. De directe concurrent kwam op bezoek in Aalten en de ploeg rook kansen. De dames traden voor eenmaal om 18.00 uur aan tegen Rivo Rijssen dames 2.

De eerste set werd met volle overgave gestart, er werd veel gescoord vanuit Bovo. Mede dankzij een sterke servedruk, waaronder een mooie serie van te Kolste, won De Hofnar-Bovo de eerste set met 25-22. In de 2e set was de servedruk aan de kant van De Hofnar-Bovo minder sterk en liep de foutenlast op, waardoor Rivo Rijssen in het spel kwam en deze set naar zich toe trok met 23-25.

De derde set begon goed, De Hofnar-Bovo speelde sterk. Middenspeelster te Loeke speelde deze wedstrijd voor het eerst weer in de aanval na een lange revalidatie, waarbij zij haar puntjes als vanouds weer mee pakte. De verdediging stond goed en Bovo won deze set na een mooie laatste serveserie van middenspeelster Prigge (M) met 25-23.

In de vierde set wilde Bovo niets liever dan de eerste winst van het seizoen naar zich toe trekken. De set werd fanatiek gestart. De scheidsrechters namen enkele dubieuze beslissingen welke voor wat ophef zorgden bij beide partijen. Dit resulteerde in een fanatieke set die beide partijen een gele kaart opleverde. De dames van De Hofnar-Bovo bleven echter scherp en maakten de set af met 25-22 en wonnen hiermee de wedstrijd met 3-1.

De Hofnar Bovo hoopt deze stijgende lijn door te zetten naar de volgende wedstrijden, met als eerstvolgende wedstrijd de bekerwedstrijd tegen Avior dames 1 in Schalkhaar op maandag 3 december.