Heren 1

De Hofnar-Bovo blijft winnen!

Met een reeks van 4 mooie overwinningen in het achterhoofd begint De Hofnar-Bovo heren 1 overtuigend aan de strijd in de Achterhoekse derby tegen het Barchemse BVC. In het begin van de set gaan de Aaltenaren direct aan de leiding door de passlijn van BVC onder druk te zetten. Echter weet Barchem zich hier goed in te herstellen en het tempo in de wedstrijd op te voeren. Dit heeft tot gevolg dat de Aaltense selectie gehaast begint te spelen en de fouten in het spel toenemen. BVC neemt afstand en weet de eerste set dan ook te winnen met 25-21.

In set 2 pakken de mannen van Bovo wederom het initiatief maar BVC weet goed aan te haken. Gedurende de hele set is het stuivertje wisselen maar De Hofnar-Bovo weet nu meer rust te pakken en het tempo zelf te bepalen. Waardoor er een kleine voorsprong gepakt kon worden. Deze voorsprong hield stand tot het eind van de set waarin Bovo met 25-23 won en een 1-1 setstand wist te noteren.

Set 3 was een herhaling van set 2. Beide kanten wisten af en toe een kleine voorsprong te pakken, maar deze werd net zo snel weer omgekeerd. Door hard te werken en goede verdedigende acties wist Bovo de set naar zich toe te trekken met 28-26.

Nu was het zaak voor de Aaltenaren om de 5e winstpartij op rij binnen te halen. De nadruk werd wederom gelegd op de service waarin de mindere passers van BVC onder druk werden gezet. Hier wist Bovo in het begin van de set een voorsprong te pakken, echter gaf BVC zich nog niet gewonnen. Op deze manier werd ook de laatste set een strijd waarin beide teams niets toegaven. Maar Bovo bleef scherp en veel ballen van de grond halen. Hiermee werd de laatste set afgesloten met een stand van 25-22. Zo hielden de mannen van de Hofnar Bovo wederom een overwinning in eigen huis. En staan daarmee samen met Vocasa en Cito op een gedeelde 2e plek.