Heren 1

De Hofnar-Bovo heren 1 doet zichzelf wederom te kort

Na de eerste wedstrijd, waarin de heren zichzelf niet beloonden met meer punten, liet het team tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen Heyendaal zien wat het waard was. De eerste overwinning op landelijk niveau was een feit en de mannen gingen vol zelfvertrouwen de aanloop naar de wedstrijd tegen Rebelle 1 in.

Blessures lieten het team in de eerste twee wedstrijden al niet ongemoeid, en ziekte gooit ook tijdens deze wedstrijd wat roet in het eten. Mid-aanvaller Swijtink (Jan Douwe) mistte door buikgriep een training, maar was wel aanwezig voor de wedstrijd. Deze werd door de heren uit Aalten overtuigend begonnen. Met een 6-11 voorsprong dacht De Hofnar-Bovo genoeg indruk gemaakt te hebben om de set makkelijk binnen te slepen. Dit kaartenhuis viel hierna langzaam in elkaar door een sterke service van Dierense kant. Het uitvallen van de zieke Swijtink hielp tevens niet. Ook vier wissels en twee time-outs konden geen soelaas bieden, de set ging met 19-25 verloren. De Hofnar-Bovo kreeg de servicedruk niet onder controle en kon alle koppen niet dezelfde kant op te krijgen.

In de tweede set stond er al snel een achterstand van 2-10 op de teller en de set ging uiteindelijk naar Dieren met een stand van 18-25. In set 3 neemt De Hofnar-Bovo 1 de touwen weer even in handen door tot een stand van 16-16 telkens een voorsprong te bewaren. Hierna laten de mannen echter de teugels weer vieren en geven de set cadeau met 25-20. In set 4 probeert Rebelle wat speelminuten te creëren voor de jonge garde. Dit komt ze echter al gauw duur te staan als De Hofnar-Bovo het plezier in het spel terugvindt en met 14-6 voor komt te staan. De Aaltenaren pikken het laatste punt af door met 25-18 af te sluiten.