Heren 1

De Hofnar-Bovo Heren 1 zet stap naar 1e Divisie

Voor het tweede jaar op rij heeft de Hofnar-Bovo heren 1 promotie weten te maken. Na vorig jaar kampioen te zijn geworden in de regio divisie en ook de Beker te pakken, mochten ze het dit jaar waarmaken in de tweede divisie.

Het slot van de competitie was een ware thriller. De Hofnar-Bovo moest in de laatste 2 wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de competitie laten zien dat het 1e Divisie waardig was. Na de 4-0 uit winst bij Apollo Borne wisten we dat we de strijd om de titel in eigen hand hadden. De laatste wedstrijd thuis tegen Vocasa heren 2 konden we de kers op de taart zetten. Vlak voor de start van deze wedstrijd hoorden we dat Apollo had verloren waardoor we zeker waren van de tweede plek in de competitie en dus sowieso al P/D mochten gaan spelen voor een plek in de 1e Divisie.

Echter bij 4-0 winst tegen de nummer 1 zouden we zelfs het kampioenschap nog binnen slepen. De wedstrijd die we nog moesten spelen tegen Vocasa werd niet die wedstrijd waar we op hadden gehoopt, 4-0 verlies. Dus een mooie tweede plek en een zwaar bevochten en dik verdiende plek in de P/D 1e Divisie.

Deze P/D-wedstrijden werden al vroeg op de dag afgewerkt in het mooie Horst. Start eerste wedstrijd tegen Hovoc (1e Div.) stond gepland om 11.30 uur. Dat betekende dus vroeg op, wandelingetje maken en een lange rit voor de boeg.

Wat waren we scherp, tegen de afscheidnemende Nico Frericks en zijn team. Meteen een goede 2-1 winst. Daarna meteen door tegen VC Zwolle ofwel de mannen met de blauwe vingers en de mooie peperbus. Na de eerste set terecht te hebben verloren volgden twee sets waarin we lieten zien waarvoor we het hele jaar hadden getraind. Na de laatste klap barstte de vreugde los en was het feit daar. De Hofnar-Bovo uit Aalten speelt na tientallen jaren weer in de 1e Divisie. Bij deze nogmaals: Erg knap werk mannen, 2 opeenvolgende promoties, een prestatie om trots op te zijn.

Op dit moment zijn we dan ook alweer in training voor seizoen 2019-2020. Ook tijdens de zomerstop word er namelijk begeleiding en onderdak geboden aan de spelers van De Hofnar-Bovo H1 en D1 door Crossfit Oost en Fysio-Specialist. En uiteraard zullen we ook op het strand op Sportpark Zuid te vinden zijn. Tevens staat er op 7 september een oefentoernooi op de planning in onze mooie roze hal, mochten er gegadigden zijn die dit lezen: neem gerust contact op, er zijn nog plekken vrij!

Wat de teamsamenstelling betreft: Michiel Makkink, geen onbekende in Aalten, zal de vertrekkende Hidde Huisman komen vervangen op de spelverdelers plek. Michiel brengt de nodige ervaring met zich mee. Siem Ooijman zal overkomen vanaf Rebelle Dieren en zal ons komen versterken op de passer-loper positie. Siem kan ook als beach-volleyballer erg goed uit de voeten en is actief bij Pre-jeugd Oranje in de zaal. Jeppe Schipper zal vertrekken richting Twente 05, Jeppe bedankt!

Verder staat het team er weer met vele bekende gezichten en zijn we nog opzoek naar een ambitieuze middenspeler die graag ons team wil komen versterken.

De voorbereiding staat al weer aardig, het team is rond, de algemene leiding zal weer in handen zijn van Walter Slotboom met als assistent-trainer Jeroen Brockötter.

Selectie De Hofnar Bovo Heren 1 seizoen 2019-2020:

– Spelverdelers: Bas van der Bend en Michiel Makkink
– Midaanvallers: Jelmer Korten en Jan Douwe Swijtink
– Buitenaanvallers: Nick van der Bend, Jurre kleine Schaars, Siem Ooijman en Nathan Swijtink
– Diagonaalaanvallers: Joppe Zijlstra en Robin Jansen
– Libero: Bob ter Haar
– Trainers/coaches: Walter Slotboom en Jeroen Brockötter
– Fysiotherapeut: Gert-Jan Heijink
– Krachttrainers: Gert-Jan Heijink en Jaap Sijtsema

We zullen er met elkaar weer alles aan gaan doen om Bovo op de kaart te blijven zetten in volleyballand en laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn.

Sportieve groet,

Walter Slotboom