Dames 1

Geen punten voor de Hofnar-bovo dames 1 tijdens laatste uitwedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag vertrokken de Aaltense dames voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen naar Hengelo (Gld). Voor het eerste team uit Hengelo staat er nog veel op het spel, het team speelt namelijk nog voor handhaving in de derde divisie A. DVO is geen onbekende, in de eerste ronde van de beker wonnen de Aaltense dames met overtuiging vanwege goede servicedruk en een sterke blokkering. De thuiswedstrijd werd gewonnen door Hengelo, beide teams zijn dus zeker aan elkaar gewaagd. Na de voorbespreking van trainer Makkink startte de wedstrijd rond de klok van 17.45 uur.

In de eerste set ging het gelijk op. Aan beide kanten werden onnodige fouten gemaakt. Door acht servicefouten aan de kant van DVO kon de Hofnar-Bovo nog goed meekomen. Aan het einde van de set lieten de Aaltense dames het liggen en trok DVO aan het langste eind. Eindstand: 25-21.

De dames van de Hofnar-Bovo waren in de eerste set dicht bij setwinst. Ze waren erop gebrand om scherp te starten in de tweede set en met vol overtuiging hun eigen spel te spelen. Aan de kant van DVO ging het steeds beter draaien en het niveau van de Aaldens dames zakte weg. De foutenlast aan de Aaltense kant lag te hoog en er werd niet gescoord wanneer het team een kans creëerde. DVO won de tweede set met 25-17.

De derde en vierde set waren een kopie van de tweede set.  De Hofnar-Bovo dames 1 kwam niet aan hun eigen spel toe. De derde set eindigde in 25-15 en de vierde set in 25-16. DVO won de wedstrijd overtuigend met 4-0 waardoor de vijf punten in Hengelo bleven.

Volgende week speelt de Hofnar-Bovo dames 1 de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 16.00 uur start dan het fluitsignaal tegen Springendal-Set-Up ’65 dames 3. Daaropvolgend is het een goed idee om te blijven zitten voor de wedstrijd van het eerste herenteam om 18.00 uur tegen VoCASA uit Nijmegen. Beide teams spelen om het kampioenschap in de tweede divisie. Voor debutant De Hofnar-Bovo zou het een enorme stunt zijn om dit kampioenschap binnen te slepen. Hopelijk tot volgende week in onze roze hal!