Heren 1

De Hofnar-Bovo heren 1 verrast vriend en vijand in Borne

Voor de mannen van De Hofnar-Bovo zat er op zaterdag 6 april maar 1 ding op. Met 4-0 winnen van de nummer 2 op de ranglijst, om die plek over te nemen en nog kans te maken op het kampioenschap in de 2e divisie B. Een gegeven dat op zich al indrukwekkend is, gezien het feit dat de heren als debutant aan het seizoen zijn begonnen.

De Hofnar-Bovo begint sterk aan de wedstrijd tegen de heren van Apollo 8 heren 1. De thuiswedstrijd was een ware kraker, dus probeerden de mannen van De Hofnar Bovo de tegenstander met een daverende start van de wedstrijd te overdonderen. Dit lukte met winst van de eerste set tot gevolg, 18-25. Tijdens de tweede set kwam de tegenstander wat tot rust en konden ze de stevige servicedruk van De Hofnar-Bovo iets beter keren. De mannen uit Aalten hielden echter het hoofd koel en sloten de spannende set winnend af met 25-27.

Langs de kant bij De Hofnar-Bovo word altijd stevig meegeleefd met het spel in het veld, maar met de eerste twee punten in bezit roert de bank zich om de heren in het veld nog een niveautje hoger te tillen. Dit betaalt zich uit in een overtuigende setwinst met 20-25.

De Hofnar-Bovo begint nu de gezonde zenuwen te voelen die horen bij een team dat als debutant een kans op het kampioenschap binnen handbereik heeft. Samen met een tegenstander die een aantal sterk spelende wissels inzet en simpel maar effectief gaat volleyballen, voert dit de spanning hoog op. Zo hoog zelfs dat de teams aan een normale uitslag niet genoeg hebben. Het wordt namelijk geen 25-27, geen 28-30 en ook geen 32-34. Nee, een setstand van 39-37 maakt de 4-0 overwinning voor de heren uit Aalten compleet.

De mannen nemen hiermee de tweede plek in de 2e divisie over. Ze krijgen op zaterdag 13 april de kans om tegen de directe concurrent en nummer 1 op de ranglijst, Vocasa H2 uit Nijmegen, in eigen huis het kampioenschap te grijpen en een ongekend seizoen te bekronen. Hiervoor is echter wederom een 4-0 overwinning nodig, dus De Hofnar-Bovo heren 1 kan alle steun gebruiken: 13 april, 18:00 uur, Stationsplein in Aalten.