Dames 1

De Hofnar-Bovo dames 1 sluit seizoen goed af

Deze week stond de allerlaatste competitiewedstrijd van de Hofnar-Bovo dames 1 op het programma tegen de nummer 2 op de ranglijst, Springendal Set-Up ‘65 dames 3. De dames hadden zin om deze laatste wedstrijd in eigen hal lekker te spelen en te laten zien hoe zij gegroeid zijn dit seizoen. Ondanks dat het Aaltense team al definitief op degradatie stond, was de sfeer goed en de motivatie om een set te pakken hoog. De wedstrijd startte rond de klok van 16.00, na een gezamenlijke lunch.

De eerste set startten de dames meteen met een achterstand. Er was wat onrust in het veld, waardoor de dames niet hun eigen niveau konden behalen. De achterstand bleef gedurende de hele set staan en deze set eindigde dan ook met 15-25 voor Set-Up ‘65.

De tweede set wilden de dames van Bovo graag hun groei laten zien die zij deze dit seizoen hebben doorgemaakt. Deze set ging redelijk gelijk op tot 13-13, daarna nam set-up een voorsprong van 5 punten die de Aaltense dames niet meer weg wisten te werken. Vooral de sterke serve van de tegenstander was bepalend voor de stand. Ook na de time-out die coach Makkink nam bij 13-18, kregen de dames hun spel niet meer op de rit en ging de set met 17-25 naar de tegenstander.

Set 3 was een kopie van de 2e set. Het antwoord van Bovo op de sterke serve van Set-up was onvoldoende. Ondanks een sterke serve serie van Douma ging ook deze set verloren met 13-25.

De laatste set wilden de dames vooral genieten en lekker vrijuit spelen om het seizoen af te sluiten en het publiek de strijdlust te tonen. Er werd een voorsprong gepakt door de Hofnar-Bovo, en deze lieten de dames niet meer uit hun handen glippen. De laatste set werd daarmee met 27-25 gewonnen. Aan het eind van deze laatste set vonden nog 2 publiekswissels plaats, omdat 2 speelsters afscheid namen. Libero Anniek Bruil en diagonaal Marcella te Kolste werden met een luid applaus bedankt. Daarnaast neemt ook trainer/coach Michiel Makkink afscheid van het team en werd na de wedstrijd bedankt voor zijn inzet en toewijding van het afgelopen seizoen.

Deze laatste competitiedag werd afgesloten met het bekende Bovo eindfeest dat plaatsvond bij hoofdsponsor De Hofnar, waar het tot in de late uurtjes nog erg gezellig bleef.