Dames 1

De Hofnar-Bovo dames halen niet het eigen niveau tegen Dros-Alterno

In een warme en broeierige Stationshal te Aalten was Dros-Alterno dames 3 afgelopen zaterdag te gast bij De Hofnar-Bovo. Een ploeg die tot dan toe slechts één punt wist te verzamelen uit twee wedstrijden en welke door Bovo werd gezien als een kans om winst te pakken. Echter kampt het Aaltense team al vroeg in het seizoen met enkele blessures, waardoor de verwachtingen iets bijgesteld moesten worden.

Al met al begonnen de dames van Bovo voortvarend aan de eerste set van de wedstrijd. Na een sterke serveserie van Wikkerink was er een voorsprong van drie punten gecreëerd. Vervolgens serveerde ook Makkink sterk en stond de Hofnar-Bovo op een comfortabele 10-4 voorsprong. Hierna viel het sterke spel van de dames steeds meer weg en begon Dros-Alterno mondjesmaat in te lopen tot ze bij 16-16 het verschil hadden weggespeeld. Tot 22-22 ging het gelijk op, maar de eindsprint werd gewonnen door Dros-Alterno met 22-25.

In de tweede set pakte Dros-Alterno direct een voorsprong van drie punten die zij de gehele set behielden en aan het eind uitbouwden tot vijf punten. Deze set ging verloren met 20-25, dankzij een oplopende foutenlast aan Aaltense kant. In de derde en vierde set liep de foutenlast bij de dames van Bovo nog hoger op en waren zij niet meer in staat om te laten zien waartoe zij in staat zijn. Het eigen niveau werd totaal niet behaald en de laatste twee sets gingen beide met een grote achterstand verloren. Met tweemaal 14-25 deden de dames van De Hofnar-Bovo zich flink tekort door met eigen fouten de tegenstander vleugels te geven.

De revanchepartij zal pas eind januari plaatsvinden, maar aanstaande zaterdag heeft De Hofnar-Bovo in elk geval tegen WIK Steenderen weer kans om te laten zien dat zij normaliter een ander niveau kunnen behalen.