Heren 1

De Hofnar-Bovo maakt het spannend tegen de koploper

Zaterdag 13 oktober begint als een prachtige en warme dag waarin de heren van De Hofnar-Bovo mogen aantreden tegen de koploper uit Den Dolder. De mannen uit Aalten wisten dat ze de week voorafgaand aan deze wedstrijd aan de bak moesten na de tegenvallende wedstrijd tegen Dieren. Er werd tweemaal goed getraind en de neuzen stonden allemaal weer dezelfde kant op.

De Hofnar-Bovo begon goed tegen de geroutineerde mannen van Cito maar wisten geen gat te slaan in de verdediging van de tegenstander. Met een iets hogere foutenlast aan de kant van de Aaltenaren ging deze set dan ook naar Cito met een stand van 22-25. De Hofnar-Bovo moest een tandje bijschakelen in de tweede set en met iets meer serve-druk werd deze set naar de Aaltenaren toegetrokken met een nipte 26-24. Bovo kreeg door dat er genoeg te halen was tegen de mannen van Cito, maar er moest flink voor geknokt worden. De 3e set was echter een kopie van de 1e en met veel service fouten aan de kant van De Hofnar-Bovo werd deze set weggeven met 23-25.

Het was mooi om te zien hoe de vierde set het gevecht weer werd opgepakt. Met een aantal wissels aan Aaltense kant kwam het vuur weer in de ploeg. Met hulp van het publiek kwamen de heren in de slotfase van de set dichtbij Cito die een gaatje hadden geslagen. Met een aantal harde aanvallen en zeer sterk verdedigend werk trokken de Aaltenaren de set naar zich toe met 26-24.

De wedstrijd werd verlengd met de beslissende 5e set. De heren van Bovo beginnen niet overtuigend en komen daarmee gelijk op een achterstand met de kantwissel van 4-8. Echter wist Bovo zich weer te herpakken en kon een aantal punten inlopen tot 13-13. Helaas kwam de doorslag van Cito en werd de set verloren met 13-15 en de wedstrijd met 2-3.

De Hofnar-Bovo mag terugkijken op een wedstrijd waarin het heeft gevochten voor elk punt en waarin het team als collectief goed heeft gespeeld. Volgende week spelen de mannen van Bovo in Barneveld tegen SSS die 1 punt onder Bovo staan. Dit belooft een mooie pot te worden en u bent van harte uitgenodigd.