Heren 1

De Hofnar-Bovo neemt revanche tegen Harderwijk

De mannen van de Hofnar-Bovo heren 1 mochten aantreden voor de op één na laatste thuiswedstrijd tegen de heren van VVH 1. Een lastig te bespelen team met ervaren spelers en jong talent. Een aantal maanden geleden werd in Harderwijk verloren met 3-2 en kwamen de mannen van De Hofnar-Bovo er achter dat VVH graag een mentaal spelletje speelt. Met veel geluid, rare opmerkingen en een boel overleg met de scheidsrechters probeerden ze de mannen van Bovo uit hun spel te halen en dat lukte ze uit goed. Nu was het aan onze heren van de Hofnar-Bovo om in onze mooie roze hal deze nederlaag goed te maken.

In de eerste set begon De Hofnar-Bovo erg sterk. Met zuiver spel, weinig fouten en een sterke servedruk konden de heren van De Hofnar-Bovo de uitspelers van VVH sterk onder druk zetten. De heren uit Harderwijk hadden hier geen antwoord op en leken zoekende om in het spel te komen. De heren van Bovo lieten ze hier ook geen kans toe en trokken de eerste set al snel naar zich toe. Deze werd overtuigend gewonnen met 25-12.

In de tweede set leek VVH pas echt klaar te zijn voor de wedstrijd en begon feller aan de set. Door veel kabaal te maken en het mentale spelletje te spelen kwamen ze op een voorsprong. Hierdoor liepen de heren van Bovo achter de feiten aan en verloren ze de set met 21-25. Waar de heren van de Hofnar-Bovo wel achter zijn gekomen dit seizoen is dat ze mentaal sterk zijn. Trainer/coach Slotboom sprak zijn spelers toe en wist op deze manier de messen weer te slijpen en het vizier weer op scherp te krijgen. De Hofnar-Bovo begon sterk aan de set en trok zich niks aan van het mentale spel van VVH. Gedurende de set ging het gelijk op en de set moest beslist worden aan het eind. Ook hier werd de mentale strijd belangrijk en de mannen van Bovo wisten deze set, met hulp van het motiverende publiek, te winnen. De set werd gewonnen met 28-26.

Door winst in de derde set begon De Hofnar-Bovo de vierde set vol overtuiging en scoorde meteen 4 punten achter elkaar. Hierdoor leek het alsof VVH de moed al had opgegeven en vrede had met 1 punt in Aalten. Ook de jonge wissels hadden het al opgegeven en gingen er de vierde set bij liggen aan de kant. Ook deze set werd overtuigend gewonnen met 25-14.

Over 2 weken speelt de Hofnar-Bovo heren 1 uit tegen titelkandidaat Apollo 8 heren 1. Thuis werd verloren met 2-3 en de mannen uit Aalten zijn gebrand om uit wel te winnen van het sportieve, leuk volleyballende team uit Borne. Het belooft een mooie pot te worden!