Dames 1

Michiel vertelt: Het complete verhaal!

Het is zaterdag 9 juni en ik mag een dagje op Papendal zijn. Samen met een groot aantal volleybal verslaafden uit het hele land een hele dag brainstormen over volleybal, kennis vergaren en delen. We delen tenslotte allemaal dezelfde passie. We Celebrate Volleybal!! In mijn hoofd zit ik bij mijn ‘oude’ nieuwe club. Waarbij ik een geweldig seizoen heb gehad met Bovo dames 2. Een leuke selectie met interessante speelsters en met potentie. We zouden dit het komende jaar gaan doorbouwen en “de vruchten plukken van een jaar hard werken en onszelf belonen met een mooie prijs”.

En toen, zoals zo vaak in de sport, liep alles anders. De volleybal floatert onvoorspelbaar. De selectie van dames 1 dreigt na een roerig seizoen compleet uit elkaar te vallen. In de maand mei wordt er volop gepraat met de de huidige selectie, gezocht naar oplossingen én ook speelsters van buiten Aalten worden benaderd. Maar allemaal tevergeefs. Dit was voor mij het moment om niet langer vanaf de zijlijn toe te kijken of het goed ging komen met dames 1. Ik accepteerde alsnog het aanbod van de technische commissie om de trainer/coach van Bovo dames 1 te worden.

Ik weet als geen ander direct welke uitdaging ik daarmee samen met de dan nog onbekende selectie aan ga. Gelukkig zijn er drie speelsters van dames 1 die samen met mij het avontuur aan willen gaan. Marcella, Lotte en Anniek Bruil. Voor een aantal dames 2 (1e klasse) speelster komt er een belletje of ze de stap willen maken om (weer) 3e divisie te gaan volleyballen. Anniek Wikkerink, Marjolein, Dagmar, Iris en Sophie zeggen ‘Ja’ tegen deze nieuwe uitdaging. De gemiddelde leeftijd van de selectie wordt flink naar beneden gehaald wanneer Janneke (16) en Noa (14) geselecteerd worden én gelukkig loopt Inge (D2) tijdens de introductie van het nieuwe schooljaar Didi toevallig tegen het (lange) lijf en binnen no time zegt ook zij, na een volleybal pauze van 3 jaar, ‘ja’ tegen Bovo dames 1.

Terug naar Papendal, waar mijn gedachten regelmatig naar de op dat moment vijf dagen oude selectie afdwalen, luister ik aandachtig naar Jamie Morrison (onze bondscoach van de Oranje vrouwen). De rode (met een vleugje Oranje) draad in zijn motiverende verhaal gaat over het verspreiden van een vuur, “Spread the Spark” zegt Jamie, no matter op welke manier en op welk niveau je met volleybal bezig bent. En op dat moment neem ik mij voor er voor 100% voor te gaan en de Spark te Spreaden.

Drie dagen na het volleybal congres op Papendal spelen we bij wijze van testcase een met spoed belegde oefenwedstrijd tegen een andere derde divisie ploeg. Wat ik die avond zie bewijst maar weer wat je met een mooie groepsdynamiek en de juiste motivatie kan bereiken. We verliezen de wedstrijd, maar we winnen geloof. Geloof in dat het kan, yes we can…. Vanaf dat moment beslissen we dat wij De Hofnar Bovo dames 1 zijn.

De oplettende lezer weet dat het nu 12 juni is. Voor ons begint het dan, daar waar ik er normaal gesproken al twee maanden met een nieuwe selectie op zou hebben zitten en de zomerstop welverdiend kan beginnen, staan we dus eigenlijk al met 1-0 achter. Het spread the spark gevoel is er écht. Unaniem beslist het team om gezamenlijk tijdens de zomervakantie door te trainen met behulp van onze fysio en krachtspecialist Gertjan Hijink. Waar onze concurrenten op dat moment waarschijnlijk in de omgekeerde (luie variant van de) plank-houding liggen, kan men ons in de “oude-Welkoop” vinden. Omgetoverd tot een fantastisch krachthonk met sublieme faciliteiten, waar we de kans krijgen om onder goede begeleiding sterker te worden, lichamelijk en als team.

Hoe het seizoen verder zal verlopen zal u als, ik hoop trouwe, supporter zelf moeten gaan ervaren. Dit seizoen hebben we uw aanmoedigen misschien wel harder dan ooit nodig, dus twijfel niet om ‘the spark’ vanaf de tribune aan ons door te geven. Ik wens iedereen een fantastisch leuk en sportief seizoen, met enorm veel volleybal plezier!

#serve of surf #kleedkamerkneiters #teammeeting #Vamos #EeyOllieOllie #Visualiseren #Synchroon-block #Gecentreerd #Scharnier #Overkill attack #Wet-van-Makkink #De dominante hand #Op de klok of Block out #MovementPreps