Heren 1

De Hofnar-Bovo H1 doet als promovendus mee in de top 3

Na een week met ziekmeldingen binnen de selectie van de Hofnar-Bovo stond afgelopen zaterdag de volledige selectie aan de start voor de wedstrijd tegen het Nijmeegse Pegasus. In de eerste ronde voor de nationale beker speelden beide teams eerder tegen elkaar. Daar wist Pegasus de winst te pakken in een wedstrijd die voor de Aaltense ploeg meer als voorbereiding werd gezien.

In de huidige competitie komen allerlei verassende uitslagen voorbij waardoor het voor de Aaltense selectie zaak is om daar goed op in te spelen. Zo wordt er dan ook goed gestart door de basis bestaande uit: Huisman, N. Swijtink, J.D. Swijtink, Zeilstra, N. van der Bend, Korten en libero ter Haar. Direct wordt Pegasus onder vuur genomen met een sterke service waardoor Bovo een voorsprong weet te pakken. Door zelf het tempo te blijven bepalen en een veel scorende Zeilstra, bleef Bovo scherp waardoor het ze de eerste set makkelijk konden binnenhalen met een stand van 25-14.

De Aaltenaren wisten dat ze zelf de sfeer binnen het veld hoog moesten houden om niet mee te gaan in het lagere tempo van de tegenstander. Pegasus wist wat dichter bij ter komen en enkele lange rally’s volgden. Echter wist Bovo veel van deze belangrijke rally’s naar zich toe te trekken en speelde de set clean uit met een stand van 25-19. Set 3 was een herhaling van set 1, Jansen kwam er in voor Zeilstra en Kleine Schaars zorgde voor extra stabiliteit in de passing. Dit resulteerde in een duidelijke 25-15 setwinst.

In set 4 startte Pegasus met een heus ‘alles-of-niets’ spelletje. Uit het niets kwam er een zeer sterke serve vanuit Nijmeegse kant over het net. Het duurde even voor Bovo hier een antwoord op had. Na een time-out bij een stand van 0-5 wist Bovo zich te herpakken. De passing lag niet optimaal maar spelverdeler Huisman wist zijn scorende aanvallers weer te vinden. Al snel ging het weer gelijk op en kon Bovo de druk en het tempo weer opvoeren. Hier leek Pegasus niet tegen opgewassen waarmee de laatste set met 25-20 wederom naar het Aaltense Bovo ging.

Een mooie 4-0 overwinning voor de Aaltense heren die laat zien dat ze ook in de breedte een sterke selectie hebben staan. Door wederom verassende uitslagen is er in de top vijf van de 2e Divisie B is er een mooie strijd losgebarsten waar de Hofnar-Bovo H1 zich na afgelopen weekend volledig in heeft weten te mengen. Komend weekend speelt de Hofnar wederom in de Aaltense stationshal. Het Barchemse BVC komt dan op bezoek. Aanvang wedstrijd 18:00 uur.