Heren 1

VVH maakt einde aan goede reeks de Hofnar-Bovo

Dat de mannen van de Hofnar Bovo Heren 1 op stoom waren is gebleken uit de ranglijst. Ze stonden  als promovendus op een ‘gedeeltelijke’ tweede plaats met VoCASA HS 2 en Cito HS 2. Een positie waar de mannen een half jaar geleden voor hadden getekend.

De heren lieten in de afgelopen weken al zien dat er in korte tijd grote stappen zijn gemaakt, zowel op fysiek als mentaal vlak. De reeks van vijf overwinningen op rij liegt er niet om, waarbij de mannen van de Hofnar-Bovo aantonen goed mee te kunnen draaien in de tweede divisie. Helaas werd deze goede reeks op 8 december jongstleden onderbroken door VVH heren 1.

VVH was voor velen bij de Hofnar-Bovo een bekende ploeg, waar dan ook weken voor gewaarschuwd werd. Een ploeg dat onbevangen en met vooral veel praatjes de wedstrijd in gaat. Dit is ook gebleken in het duel dat op zaterdag 8 december plaatsvond.

Het fluitsignaal klonk en de mannen van de Hofnar-Bovo leken niet gevoelig voor de praatjes en gingen zelf onbevangen van start, wat resulteerde in een riante voorsprong in de eerste set. Ondanks de ietwat hoge foute servicelast, trok de Hofnar-Bovo aan het rechte eind en wonnen de eerste set binnen met 22-25.

De Hofnar-Bovo lijkt op dat moment los te gaan. De mannen komen uitstekend uit de startblokken en lopen weg van de mannen uit Hardewijk. Bij een 11-16 voorsprong voor de mannen uit Aalten kwam daar de ommekeer in de wedstrijd, VVH ging spelen waarvoor gewaarschuwd was. Er werd onbevangen geserveerd en de praatjes werden bij ieder punt winst voor VVH groter. De Hofnar-Bovo lijkt te zijn ontregeld. Het goede en sterke spel van de uitploeg uit de eerste anderhalve set was ver te zoeken. Op dit moment waren het niet de mannen uit Hardewijk, maar de mannen uit Aalten de tegenstander van De Hofnar-Bovo. VVH ging over de Hofnar-Bovo heen en pakten de setwinst met 25-22.

In de derde set was gebleken dat er een mentale klap was uitgedeeld. De Hofnar-Bovo was ontregeld. Coach Jeroen Brockotter haalde alles uit de kast door bijna al zijn wissels te gebruiken, maar helaas mocht dit niet baten. De mannen uit Aalten gingen er kansloos af met 25-14.

De vierde liet de Hofnar-Bovo zien dat ze niet voor niets als kersverse promovendus in de top vier van de tweede divisie staan. De mannen herpakten zich en lieten ‘volwassen’ volleybal zien. Plezierig volleybal werd getoond. Met weer wat lachende gezichten bij de mannen uit Aalten werd de vierde set ‘volwassen’ binnen gehaald met 25-21.

De vijfde en beslissende set begon met een valse start voor de Hofnar-Bovo. In ‘no-time’ keken de mannen tegen een achterstand aan van 5-1. Ondanks dat de mannen uit Aalten weer wat beter in hun spel kwamen, leek dit te laat te komen. De vijfde en tevens laatste set ging dan ook naar de heren uit Harderwijk met 15-12. De Hofnar-Bovo verliest met 3-2 van VVH.

VVH wist hiermee een einde te maken aan de goede reeks van de mannen uit Aalten. Komende zaterdag mogen de mannen van de Hofnar-Bovo Heren 1 nog één keer aan de bak in 2018. Het jaar 2018 dat voor de Hofnar-Bovo heren in de boeken gaat als een fantastisch jaar; het kampioenschap in de derde divisie, het winnen van de bekerfinale en dan niet te vergeten de goede start in de tweede divisie. Zaterdag 15 december om 18.00uur een mooi affiche, de huidige nummer 1 (Apollo heren 1) versus de huidige nummer 4 (Hofnar-Bovo). De mannen van de Hofnar-Bovo sluiten het jaar 2018 af in eigen huis aan de Stationsplein in Aalten.