Heren 1

Thriller in Barchem besloten in vijfde set

Na twee zaterdagen zonder wedstrijd was deze zaterdag BVC’73 de tegenstander. In Barchem, waar de muziek en het kabaal van de trommels door het kleine zaaltje knalde, moesten de heren van de Hofnar-Bovo aansluiting zien te behouden bij de top van de ranglijst.

Een goede trainingsweek ging vooraf aan deze wedstrijd en dat gaf vertrouwen bij de Aaltense selectie. Echter gaf de start van de wedstrijd een ander beeld weer. Het leek alsof de Aaltenaren na twee vrije weekenden waren vergeten welke focus er nodig is voor een wedstrijd. Het hoge niveau dat in de aanloop naar deze wedstrijd werd gehaald was ver te zoeken. BVC’73 kon daardoor snel op een voorsprong komen die het ook niet uit handen gaf. Aan de Hofnar-Bovo de taak om deze set te gebruiken om zich in de wedstrijd te spelen en de spanning er uit te slaan.

In set 2 werd er scherper gestart, maar bleven de Aaltenaren nog zoekende naar de goede vorm. Met goede serve series en meer rust in de passlijn kwamen de Aaltense heren meer in hun eigen spel. BVC’73 gaf nog niet toe en wist continu aan te haken en daardoor bleef het lang spannend in set 2 die uiteindelijk naar De Hofnar-Bovo ging met 25-23.

In set 3 hadden de Aaltenaren de goede vorm te pakken en startten direct scherp. Hierdoor kon het tempo in de wedstrijd bepaald worden en met mooie combinaties werd het Barchemse blok zoek gespeeld. Set 3 ging dan ook overtuigend naar de Hofnar Bovo met een stand van 25-14.

Set 4 was een kopie van de 2e set. Een set waarin het lange tijd gelijk op ging en de Hofnar-Bovo als eerste de 20 punten wist te bereiken. Echter gaf BVC’73 nog een maal tegenstand waarin de passlijn van Bovo zodanig onder druk gezet werd dat er geen aanval mogelijk was om boven de 20 tot scoren te komen. Dit resulteerde in een 25-21 setwinst voor BVC’73.

Bij een stand van 2-2 in sets werd dit een echte Achterhoekse derby in de kleine maar goed gevulde Barchemse sporthal. De teleurstelling van de 4e set werd snel vergeten de Hofnar-Bovo begon scherp aan set 5. Een voorsprong werd opgepakt en met een goede servedruk en mooi aanvallend spel wist de Hofnar-Bovo de 5e set naar zich toe te trekken. Hiermee werd het meegereisde Aaltense publiek getrakteerd op een mooie pot volleybal en houden de heren van de Hofnar-Bovo uitzicht op plek 1 en 2.